fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 1 – 2018

In deze editie

Hoe ziet de vakman van de toekomst eruit? Aan welke eigenschappen moet de monteur van de toekomst voldoen? En hoe kunt u daar op inspringen? Kloppen uw functieomschrijvingen nog wel? Wat moet u doen om als werkgever aantrekkelijk te worden?

Graansilo naar energieneutraal
De skyline van Deventer kent een markante betonnen pijler; de 51 meter hoge Grijze Silo. De voormalige graansilo is herbestemd tot kantoren en een penthouse, waarbij slimme warmtepomptechniek ervoor zorgt dat er in het slecht geïsoleerde monument wel behaaglijk gewerkt én straks gewoond kan worden.

Koudemiddelstress
Het meest gebruikte koudemiddel in airco’s en warmtepompen is sterk in prijs gestegen. Het is het gevolg van Europese wetgeving om het gebruik van klimaatschadelijke koudemiddelen tot 2030 fors te verminderen. Op korte termijn zou R410a al kunnen opraken. Hoe moeten airco- en warmtepompinstallateurs omspringen met dit gegeven?

Duurzaam succes rioolreiniger
In 1976 begonnen Freek en Rien van Os een in riolering gespecialiseerd loodgietersbedrijf in Voorschoten. Het bedrijf groeide uit tot waterspecialist in en om het huis. De kredietcrisis vroeg om nieuwe kansen op onbekend terrein. Sinds enkele jaren worden mooie resultaten geboekt met zonnepanelen en warmtepompen door de tweede generatie, die nu aan het roer staat. Een verhaal over afhaken of aanhaken.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding