fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 2 – 2018

In deze editie

De VSK in Utrecht is een tweejaarlijks feest van innovatie. Nieuwe producten, vergezichten maar ook een plek waar de branche samenkomt en het vak viert. In deze editie terugblikken naar de afgelopen VSK. Wie wonnen de VSK Awards? Wat was er allemaal te zien bij de Jaarbeurs in Utrecht?

Bimmen om te prefabben
Het ogenschijnlijk kleinschalig appartementencomplex Havenhûs in Harlingen wilde installatiebedrijf Mensonides per se in BIM uitvoeren. De reden: niet alleen minder faalkosten, maar ook meer prefabben. Een reportage.

Waterstof bijmengen
Een flatgebouw in Enschede heeft de primeur. De woningen worden sinds december voor bijna de helft verwarmd met waterstofgas. Waterstof wordt ter plaatse gemaakt en bijgemengd bij de HR-ketels. Een kansrijke troef in verduurzaming?

Proeftuin van duurzame technieken
Negen blokken met in totaal 46 sociale huurwoningen vormen de ultieme proeftuin in de zoektocht naar verduurzaming van corporatievastgoed. Verschillende technische ingrepen, zowel bouwkundig als op het gebied van installaties, worden in de Zwolse wijk Berkum getoetst.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren