fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 1 – 2019

In deze editie

In deze editie onder meer een reportage over fietsfabrikant Van Raam uit Varsseveld. Het groeide uit zijn jasje en besloot een kilometer verderop een nieuwe duurzame fabriek te bouwen, die voor zijn energiebehoefte grotendeels toe kan met elektriciteit van het zonnedak en warmte en koeling uit de bodem. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Chirurgische ingreep
In twintig werkdagen een nieuw blok huurwoningen. In Zelhem vervangen zes energiezuinige hsb-woningen zes asbesthoudende huurpanden. De gelegenheid wordt aangegrepen om met verschillende warmtepompen en ventilatie-WTW’s ervaringstesten uit te gaan voeren.

Energie delen in de wijk
Van der Hulst Bouwbedrijf en alle betrokken bouwpartners overtreffen zichzelf met elk nieuw project. Momenteel bouwt het bedrijf 33 zogenoemde Plus-opde- Meter-woningen in een smart grid in de wijk Hooghkamer in Voorhout. “We bouwen nu de woning van 2030”, zegt directeur Yvonne van der Hulst.

Beurstijgeren
Met de BouwBeurs in februari en de ISH een maand later, wacht de installatiebranche een boeiend beurskwartaal. Met name in Frankfurt
worden weer vergezichten verwacht, die de volgende stap in de energietransitie zouden moeten kunnen vormen. In Utrecht wacht een mini-VSK, met een aantal productontwikkelingen. Net als op de VSK hier een Nieuwscafé.

Digitaal Magazine artikel

Digitaal magazine

Het item dat u probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit u al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding