fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 2 – 2019

In deze editie

Deze editie staat vooral in het teken van de 2019-editie vakbeurs ISH in Frankfurt. Deze tweejaarlijkse beurs brengt weer een stortvloed aan producten en vergezichten over het installatievak. Onze redactie struinde het merendeel van de hallen in Frankfurt af. In tien pagina’s zoveel mogelijk hiervan, met speciale aandacht voor het verwarmingsdeel, plus al het badkamernieuws dat komend jaar over de markt wordt uitgestort. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Duurzaam in de Jordaan
Een appartementencomplex in de Amsterdamse Jordaan nam afscheid van de gasgestookte CV-installatie en verving die door een duurzame installatie met lucht-water-warmtepompen en zonnecollectoren. Het project toont dat verduurzamen in binnensteden mogelijk is, maar bovenal dat alle puzzelstukjes op hun plaats moeten vallen om van zo’n operatie een succes te maken. “Mijn hersenen hebben hier hard voor moeten werken.”

Het magische koudemiddelcircuit
Hoe werkt dat nu, het magische koudecircuit in airco’s en warmtepompen? In ieder geval heel anders dan een keteltje met gasvlammetjes dat water opwarmt. Het is veel ingenieuzer, en als je het snapt, ook veel leuker. We maken een rondje langs deze techniek. Zeker nu veel CV-bedrijven ruiken aan warmtepomptechniek en consumenten vragen gaan stellen. Hoe werkt het nu eigenlijk?

Huisfluisteraar in roeptoeterland
Zelfbenoemd huisfluisteraar Lars Boelen timmert stevig aan de weg. De energieadviseur maakt ogenschijnlijk complexe verduurzamingsvraagstukken hapklaar en toegankelijk. De Installatie.nl-blogger uit Weert werkt aan een e-book vol praktische tips en ervaringsverhalen; het Paris Proof Plan. Het credo: nooit verduurzamen zónder een plan. Een interview met een bevlogen adviseur.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding