fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 3 – 2019

In deze editie

In dit nummer van Installatie en Sanitair veel ventilatienieuws. Zo gaat het onder andere over centrale wtw’s met zoneregelingen, wat mogelijkheden biedt voor comfort en energiebesparing. En in hoeverre kan het ventilatiesysteem bijdragen aan de koelvraag? Verder veel nieuws vanaf de ISH: is de pushpull-ventilatie waar ze in Duitsland mee weglopen ook wat voor ons land? En wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Villa ‘kruip-door’

De adellijke villa Huize Boschoord in Sint Nicolaasga wordt omgebouwd tot chique bed & breakfast met acht gastenverblijven. Huisman Installatietechniek uit Joure vervangt het complete installatiewerk. Op zich al een flinke kluif, maar de klus krijgt een extra dimensie door de monumentale inrichting, die niet mag worden aangetast.

De HR pelletketel

De pelletketel blijkt nog lang niet uitontwikkeld. Steeds meer fabrikanten bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om de rookgassen te condenseren en daaruit extra energie te halen. Of deze innovatieve technologie ook in Nederland gaat aarden is nog maar de vraag.

Melkwarmte voor bedrijfsvoering

Het aftappen van de warmte van de melktankkoelinstallatie en daarmee spoelwater en zelfs de boerenwoning verwarmen. Installatiebedrijf FH Loohuis en koelinstallateur Mueller ontwikkelden Milk2Heat. Dochterbedrijf Loohuis Agro Neutraal gaat er succesvol mee de boer op.

Digitaal Magazine artikel

Digitaal magazine

Het item dat u probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit u al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding