fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 10 – 2018

In deze editie

PVT-panelen: wat zijn dat? Want achtercollectoren bij PV-panelen zijn een handige manier om warmwater te oogsten. Thermische energie ontmoet zonnestroom. Een mooie manier om ook het rendement van de zonnepanelen te verhogen. Maar wat doe je met de warmte van zo’n PVT-systeem? In dit nummer een uitleg.

Installeren als Ikea
Het bouwen onder fabriekscondities neemt een vlucht, vooral in de nieuwbouw. Ook installateurs haken hierop in. Löwik Installatietechniek heeft een heuse modulefabriek, zoals ze het zelf noemen. Nieuwste loot is een geprefabriceerde trap met geintegreerde leidingschacht. Welke rol kan een installateur nemen in deze industriële vorm van bouwen?

Maak contact en alles is mogelijk
Dit zijn dé beste praktijkbegeleiders van Nederland: Desiree Kon, Paul Christenhusz en Ben van Zelst worden door OTIB geroemd omdat ze jong installatietechniek kunnen binden, boeien en behouden. We vroegen hen naar hun werkwijze en drijfveren. Over uitdagen, een veilige plek creëren en het beste naar boven halen in jongelui.

Duurzaam is niet spannend
Patrick Schimmel groeide als zzp’er uit naar allround installatiebedrijf. En dat is hard werken. Nu is het tijd om echte keuzes te maken: en dat betekent de blik op duurzame oplossingen. Hoe verloopt die reis naar zijn droombedrijf? Een kijkje in zijn strategie en ervaringen.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding