fbpx
Edities

Installatie – nummer 05 – 2020

In deze editie

Een nieuwe naam, een nieuw uiterlijk, maar met dezelfde kwaliteit die u van ons verwacht. De nieuwe Installatie, nu zonder de toevoeging ‘en sanitair’, ligt vrijdag 18 september op de mat. Met daarin onder andere een project van zestien scholen in Haarlemmermeer. Deze boeken puike resultaten op het gebied van aardgasverbruik. Geen dure techniek, maar waterzijdig inregelen en monitoren zorgt voor flinke energiebesparingen. Maar wat kunt u verder nog van ons verwachten?

Door de jaren heen

Met de nieuwe Installatie treedt er een nieuwe fase in voor het oudste onafhankelijke w-installatievakblad van Nederland. Een reis door de tijd.

Wij Techniek

OTIB is Wij Techniek geworden. Directeur Sven Asijee heeft grote ambities. Meer dienstverlening. Meer online. En naast de instroom van vaklieden, is ook de uitstroom zorgelijk. “We moeten de achterdeur dichthouden.”

Geluid: hoe zit dat?

Het geluid van installatietechniek is veelbesproken. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Wat is geluid, hoe wordt het gemeten? Hoe kun je als installateur een weerwoord geven tegen alle kreten die je op dit moment om de oren vliegen?

Op de huid van

Elke editie volgt topfotograaf Johan van der Wardt een installateur. De Amsterdamse ondernemer Wouter Voskuijl pakt hij in een mooi beeld tijdens de renovatie van een appartement in Buitenveldert.

Tienjarige transitie

Oud-collega’s Daniël Frenken en Hendrik Dijkstra werden herenigd aan het roer van Peters Installatietechniek. Hoe een traditioneel loodgietersbedrijf een allround dienstverlener in W-techniek werd. Een reconstructie.