fbpx
Edities

Installatie – nummer 07 – 2021

In deze editie

Vrijdag 12 november verschijnt er weer een nieuwe editie van vakblad Installatie. Met hierin een verhaal over een vijftal corporatiewoningen in Loon op Zand, waar de cv-ketel wordt vervangen door een skid met een warmtepomp op propaan. Door de hoge temperaturen die met dit koudemiddel te bereiken zijn, kon het bestaande afgiftesysteem gewoon blijven hangen. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Tweede leven voor sanitair

Woningrenovaties met hergebruikte ruw- en afbouwmaterialen komen steeds vaker voor, maar de toepassing van gerefurbisht sanitair is nog vrij nieuw. Bij twintig gerenoveerde portiekwoningen in Amsterdam hebben douches, wastafels en kranen een tweede leven gekregen.

Samen in pieken en dalen

Een eeuw installatietechniek bij Van Kooten in Almelo. Met een koninklijke beschikking aan de muur, en een ondernemershart vol trots kijken Ivet en Allard Schoemaker terug én vooruit. “Je kunt op heel veel manieren verduurzamen.”

Dove monteur mét papiertje

Gerrit Vissers, eerste monteur bij Breman Woningbeheer Zuid, is doof. Het halen van zijn praktijk- en theorie-examens had wat voeten in de aarde, hij slaagde glansrijk. En is hij klaar voor de eisen van de Gasketelwet.

Bevlogen in de shit

Door de aderen van Bram Smit stroomt rioolwater. SMIT Riooltechniek in Hazerswoude groeit elk jaar en wil de switch maken naar de zakelijke markt. Bram Smit over een wereld in de ‘shit’ en de manier waarop hij zijn mensen bindt en boeit.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding