fbpx
Edities

Installatie – nummer 2 – 2023

In deze editie

Vrijdag 7 april verschijnt vakblad Installatie nummer 2. In deze uitgave o.a. een interview over de ‘overname van het jaar’: heel installerend Nederland fronste de wenkbrauwen toen bekend werd dat het moederbedrijf van Remeha installateur Holland Warmte overneemt. Wat zijn de plannen? Wij gingen langs en spraken met Marianne en Theo van Triet van het Zuid-Hollandse servicebedrijf.

Verder in dit nummer:

Vers van de ISH

Energie besparen en vergroenen. ’s Werelds grootste installatiebeurs voorspelt veel monoblock warmtepompen op R290, regeltechniek en monteursvriendelijke oplossingen. Tien pagina’s vol vernieuwing.

Buurtaccu’s en buffers

Energie bufferen is financieel maar ook qua netwerkbelasting hot. Ontwikkelende bouwer Ter Steege en installateur Loohuis experimenteren bij acht nieuwe woningen in Almelo met  verschillende opslag en warmtepomptechnieken.

Niet over mijn rug

Laat monteurs meedenken en je komt tot simpele en effectieve tools om het werk met ketels en (hybride) warmtepompen te verbeteren. Een verhaal over beugeltjes, tilhulpen en zelfbedachte frames van Willy Wortels met voeten in de praktijk.

Van step tot hub

Stadslogistiek wordt steeds uitdagender, de duurzaamheidseisen strenger. Installatiebedrijven denken na over vormen van elektrisch vervoer en voorraadbeheer in de stad. Voorbeelden van scooters, busjes, of lekker oldschool: de step.

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding