fbpx
Artikel

Opgericht in 2013, heeft het 3D Hubs-netwerk sindsdien meer dan vier miljoen onderdelen geproduceerd, waardoor 3D Hubs de wereldleider is in gedistribueerde productie. Ze hebben meer dan 30 miljoen dollar opgehaald van de mensen achter ’s werelds meest succesvolle online platforms, zoals Uber, Spotify en Booking.com. Het hoofdkantoor is gevestigd in het levendige centrum van Amsterdam, Nederland.

Met ons wereldwijde netwerk van gecertificeerde productiepartners voor 3D printen kunt u uw ontwerpen snel verifiëren met goedkope prototypes. Upload uw onderdelen, ontvang een offerte en ga binnen 5 minuten over tot productie. Onze 3D printservice zorgt ervoor dat uw onderdelen consistent aan uw kwaliteitsverwachtingen voldoen. We bieden telefonische, e-mail- en chat ondersteuning voor eventuele problemen of vragen die u zou hebben.

3D-printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer.

Van een plastic bekertje tot gouden sieraden, tegenwoordig kun je veel verschillende materialen gebruiken om te 3D-printen. Ook heel complexe vormen kunnen geprint worden met een 3D-printer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Toch bestaat 3D-printen al meer dan 25 jaar en wordt het op vele gebieden toegepast. Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D-printen om bijzondere objecten mee te maken. Maar ook in de medische sector en op wetenschappelijk gebied is 3D-printen booming.

SLS: Wat is selective laser sintering?

Selective laser sintering (SLS) is een industrieel 3D printproces ideaal voor het produceren van onderdelen voor eindgebruik. In SLS sintert een laser selectief polymeer poederdeeltjes, smelt ze samen en bouwt zo een onderdeel laag voor laag op.

SLS produceert functionele kunststof onderdelen met isotrope mechanische eigenschappen die kunnen worden gebruikt voor gedetailleerde prototypes of eindvolume-productie in lage volumes.

MJF: Wat is MJF?

Multi Jet Fusie (MJF) is HP’s eigen 3D printproces. In MJF worden onderdelen gebouwd door een bindmiddel op dunne lagen polymeer poederdeeltjes (meestal nylon) te spuiten en deze vervolgens te sinteren met een IR-warmtebron.

MJF produceert functionele kunststof onderdelen met isotrope mechanische eigenschappen die kunnen worden gebruikt voor gedetailleerde prototypes of eindvolume-productie in lage volumes.

DMLS: DMLS produceert hoogwaardige 3D-geprinte metalen onderdelen voor eindgebruik van industriële applicaties in de ruimtevaart-, auto- en medische industrie.