fbpx
Uncategorized

Juist in deze tijd is het voorkomen van de overdracht van virussen belangrijk. Met de aanraakvrije wc- en urinoirbedieningsplaten van TECE wordt de overdracht van virussen via de bedieningsplaat voorkomen. Een mooi voorbeeld waar bewust is gekozen voor aanraakvrij spoelen is Wildlands Adventure Zoo Emmen. In de openbare toiletten van Wildlands zijn de aanraakvrije urinoirbedieningsplaten TECEplanus toegepast. Bijkomend voordeel: de bedieningsplaten zijn vandaalbestendig dankzij het robuuste roestvaststalen front.


Spoeltechniek verbetert hygiëne

De Groot Installatiegroep kreeg de opdracht om de (drink)watervoorzieningen van de gebouwen in het hele park te installeren. Zij waren al vroegtijdig betrokken bij het project en zijn verantwoordelijk voor de realisatie van o.a. de drinkwater-, warm water- en de bedrijfswaterinstallaties, als ook het sanitair.

De TECEplanus urinoirbedieningsplaten met de aanraakvrije IR-sensor zijn bijzonder geschikt voor openbare toiletten, zoals bij Wildlands. Het herkenningsbereik van de bedieningsplaat kan exact worden ingesteld. Daarbij functioneert de autofocus-sensor onafhankelijk van de kleur van de kleding van de gebruiker, waardoor de spoeltechniek zeer nauwkeurig werkt. Dit voorkomt de kans op onbedoeld spoelen en zorgt voor duurzaam waterverbruik.

Uit oogpunt van hygiëne, stankoverlast en duurzaamheid, zijn meerdere functies instelbaar. Zoals de spoeltijd, de waterbesparende pauzefunctie, de schoonmaakfunctie, de instelbare functie voor voorspoelen en hygiënisch spoelen. De hygiënespoeling zorgt voor het regelmatig verversen van het water in de drinkwaterinstallaties en voorkomt de groei van micro-organisme en gezondheidsrisico’s.

Het grote pluspunt van TECE is dat alle bedieningsplaten op de verschillende TECE inbouwreservoirs passen. De montagetechniek is hetzelfde dus eenmaal geleerd, overal toepasbaar. De Groot Installatiegroep is ook enthousiast over de vele keuzemogelijkheden van het assortiment bedieningsplaten. Voor alle prijsklassen biedt TECE een hoogwaardige oplossing, aanraakvrij of handbediend, met het voordeel dat zowel de wc-bedieningsplaten als de urinoirbedieningen meestal hetzelfde design hebben. Bovendien zorgt de duospoeltechniek van de wc-bedieningsplaten voor een waterbesparing van 50%, dus dragen bij aan duurzaam watergebruik.

Ook leidingsysteem hygiënisch en duurzaam

De Groot Installatiegroep werkt graag als integraal kennispartner voor installatietechnische projecten. Door in een vroeg stadium van een project betrokken te zijn, kan men adviseren over de beste en meest duurzame installatietechnische oplossingen. Het bedrijf zoekt graag de uitdaging in complexe vraagstukken en benadert een project met een gedegen plan van aanpak waarin niet alleen de technische aspecten van de oplossing worden beschreven. Men heeft ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en social return on investment. De Groot werkt graag samen met opdrachtgevers en ondernemers die oog hebben voor de toekomst en de aandacht voor deze aspecten weten te waarderen in een project.

TECE is een onderneming die toekomstgericht is. Toen nog niemand met kunststof leidingsystemen werkte, introduceerde TECE in 1992 het universele leidingsysteem TECEflex. Inmiddels heeft kunststof de laatste decennia een enorme vlucht genomen en past De Groot het leidingsysteem TECEflex al geruime jaren toe. De buizen zijn makkelijk op maat te knippen, het persen gaat snel en de verbindingen zijn altijd waterdicht. Bovendien hebben de fittingen nagenoeg dezelfde doorlaat als de leidingen, waardoor de leidingweerstand kleiner is in vergelijking tot andere merken. Daardoor wordt het pompvermogen eveneens lager, dus een besparing van energie. In de verbindingen zitten ook geen spleten, waardoor er geen onhygiënisch stilstaand water voorkomt. Daarbij is de prijs/kwaliteitverhouding goed en geven de monteurs alleen maar positieve reacties, nooit klachten.

www.tece.com/nl

De rubriek praktijkcase is een samenwerking tussen Installatie.nl en fabrikanten. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TECE.