fbpx
Artikel

De faalkosten van de installatiebranche worden geschat op zo’n 10 procent van de winst. Faalkosten in de installatiebranche ontstaan vaak door fouten in de acquisitie en werkvoorbereiding. Wanneer er in de acquisitie fouten worden gemaakt, voelen medewerkers dit in de werkvoorbereiding en is dit éxtra voelbaar in de montage. Daarnaast is de snelheid, efficiency en kwaliteit van processen voor verbetering vatbaar.

Veel installatiebedrijven gebruiken bijvoorbeeld nog steeds papierwerk voor hun bedrijfsprocessen of werken met afzonderlijke digitale oplossingen die niet met elkaar communiceren voor bijvoorbeeld rapportages, projectplanning of informatieverwerking. Hierdoor bestaat het risico dat er strategische beslissingen genomen worden op verouderde informatie. Daarnaast mist men vaak inzicht in de bedrijfsprocessen, doordat deze informatie niet met elkaar geïntegreerd zijn. Het gevolg is dat iedere schakel in het proces over andere informatie beschikt. Door een gebrek aan inzicht kan men lastiger anticiperen op trends, ontwikkelingen en uitdagingen.

Een geïntegreerde softwareoplossing levert geld op

Het ontbreken van integratie tussen verschillende softwaresystemen kan zorgen voor onjuiste of vertraagde data. Een integraal ERP-systeem voor uw installatiebedrijf zou de oplossing kunnen zijn voor deze problemen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit meer dan 1000 ROI-casestudies dat de geïntegreerde ERP-software van Microsoft Dynamics 365 gemiddeld € 16,97 per geïnvesteerde euro oplevert ten opzichte van € 7,23 die vergelijkbare ERP-software oplevert.

Meer weten over de toegevoegde waarde van digitalisering?

Wilt u meer weten over hoe digitalisering ervoor kan zorgen dat u meer grip en controle over uw bedrijfsprocessen heeft? En welke digitale mogelijkheden er zijn voor uw installatiebedrijf? Laat u inspireren tijdens de gratis webinar ‘De toegevoegde waarde van digitalisering in de installatietechniek’ op donderdag 24 september. Meld u hier aan.