Doorgroeien als warmtepompspecialist

Met de verkoop van Eppink Installatietechniek aan Saman Groep kiest eigenaar Harold Hofhuis voor groei in de schoot van een installateur met landelijke ambities. De Twentse ondernemer over zijn vroege keuze voor warmtepomptechniek, de druk van het ondernemerschap en het sturen op intuïtie. “Nooit afwachten tot een ander wat doet.”

Nu Saman Groep voor 70 procent eigenaar is van zijn bedrijf is er wel wat druk van de schouders af, erkent Harold Hofhuis (48). Het was de laatste jaren hollen voor de Twentse totaalinstallateur, die met een team van 15 mensen vooral het accent heeft liggen op duurzaam: Eppink plaatst jaarlijks 500 warmtepompen. Zusterbedrijf Unimount levert 50 dakkappen voor buitendelen per week. En dan is er ook nog het traditionele installatiewerk dat elke dorpsinstallateur heeft. “Wij rijden rondjes rond de kerk, en dat is heerlijk.”

De reportage is gratis te lezen voor (online) abonnees van Installatie. Je kunt inloggen met je abonneenummer. Online abonnee ben je al voor €6,38 per maand.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding