fbpx
Nieuws

Saman Groep neemt Eppink over

De Saman Groep, die met name in Zuidwest-Nederland actief is, heeft een meerderheidsbelang genomen in Installatiebedrijf Eppink uit het Overijsselse Tubbergen genomen. Saman Groep wil groeien naar landelijke dekking.

Beide bedrijven zullen zelfstandig blijven opereren, maar ze gaan wel nauw samenwerken op verschillende vlakken, waaronder inkoop. Op lange termijn zal Saman het volledige bedrijf overnemen. Harold Hofhuis, de huidige eigenaar van het 15-koppige installatiebedrijf Eppink blijft actief blijven binnen het bedrijf. De activiteiten van Eppink sluiten naadloos aan bij de strategie van Saman Groep, aangezien Eppink gespecialiseerd is in warmtepompen en zonnepanelen en voornamelijk particulieren bedient. “We hebben duurzame techniek vroeg omarmd, en dat maakt ons nu een marktleider in onze regio”, zegt Harold Hofhuis.

Landelijke dekking en groei

Beide bedrijven hebben een stevige groeiambitie. “We willen een grote stap vooruit maken door de komende jaren te werken aan een landelijke dekking als duurzame installateur,” zegt algemeen directeur van de Saman Groep Daniël Lodders. Harold Hofhuis, nu vooral actief in Twente, wil ook groeien: “De ideale omvang voor Eppink is rond de 50 personen. Met de Saman Groep hebben we een partner gevonden met wie we de groei kunnen realiseren in Overijssel en omstreken.” Saman Groep is sinds begin dit jaar gedeeltelijk in eigendom van Greenchoice.

Honderd jaar

De Saman Groep is een bekende installateur in Zeeland, die haar oorsprong heeft in Zierikzee, waar het ruim 100 jaar geleden werd opgericht. In deze provincie heeft de installateur een aanzienlijk markaandeel. De laatste vijf jaar opende het bedrijf vestigingen in Oosterhout en Barendrecht. Bij de totaalinstallateur werken in totaal 300 mensen. De activiteiten van installatiebedrijf Eppink werd in 2016 na een faillissement overgenomen door Hofhuis, die een gelijknamig installatiebedrijf runde. De activiteiten daarvan heeft Harold Hofhuis ondergebracht bij Eppink. Naast dit installatiebedrijf heeft Hofhuis ook nog een bedrijf dat indakoplossingen en omkastingen maakt voor warmtepompen. UniMount stond onlangs op Installatie.nl met deze bijzondere warmtepompkast.

De overname past in de trend van schaalvergroting in het Nederlandse installatielandschap. Veel van oorsprong familiebedrijven komen in handen van grotere installatiebedrijven. Dit komt omdat bedrijven willen groeien, marktaandeel willen kopen, monteurs binnen willen halen, of omdat klassieke familiebedrijven geen geschikte opvolger kunnen vinden. Andere trend is dat grote investeerders vaker het mkb-installatiebedrijf opzoeken. Hierover in Installatie 4 een groot artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.