fbpx
Nieuws

Het consortium ‘Green Tech Campus MRA’ krijgt € 9 miljoen subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds van het kabinet, en nog eens € 12 miljoen aan cofinanciering vanuit regionale overheden en bedrijfsleven. Het consortium zet zich in om onder andere arbeidstekorten in de installatiebranche en klimaatverandering aan te pakken.

Met een bijdrage van het Nationaal Groeifonds kunnen publiek-private samenwerkingen worden uitgebreid, om zo meer scholieren, werkenden en werkzoekenden klaar te stomen voor de techniek.

Aansluiting versterken

Door de aantrekkingskracht van Amsterdam heeft de Metropoolregio Amsterdam (MRA) te maken met groei van werkgelegenheid, maar met dit succes komen de uitdagingen. De Green Tech Campus MRA zet zich in om onder andere arbeidstekorten en klimaatverandering aan te pakken.

Door gebruik te maken van samenwerkingsverbanden wil het consortium de aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven versterken. Bijvoorbeeld door te zorgen voor vakmensen met de juiste skills die zich continu blijven ontwikkelen, zowel tijdens de studie als tijdens hun werkzame leven. Hiervoor is voldoende instroom binnen de techniek een voorwaarde.

Vakschool Technische Installaties Amsterdam, dat in de subsidieronde van het Nationaal Groeifonds onderdeel en kartrekker is van Green Tech Campus MRA, speelt straks in de uitvoering een belangrijke rol: VTi partners leveren 3,8 miljoen aan cofinanciering. Met de miljoenensubsidie komt voor een periode van vier jaren geld beschikbaar. Dit gaat VTi gebruiken om meer impact maken ten aanzien van meer instroom en behoud van technisch talent, betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, leven lang ontwikkelen, zijinstroom, en het delen van technische en sociale innovaties.

Rijksbijdrage

In april konden consortia hun aanvraag indienen. Een beoordelingscommissie heeft vijftien consortia geselecteerd, waaronder de Green Tech Campus MRA. Een voorwaarde voor de toekenning van de Rijksbijdrage was dat de samenwerkingspartners ook budget kregen vanuit, overheid, bedrijfsleven en onderwijs. Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.