fbpx
Nieuws

Installateurs ontzorgen door ze de klantreis en het verkoopproces uit handen te nemen. De installateur hoeft zich dan alleen nog maar te focussen op het installeren van een mooie warmtepomp.

“Er is een tekort aan installatiecapaciteit. Installateurs hebben het razend druk. En lang niet alle klantgesprekken en offertes leiden tot een opdracht. Dat zijn kosten die een installateur dus liever niet maakt. Wij nemen ze dat uit handen”, zegt Paul Willems, directeur van Hoomie, in de nieuwste aflevering in de podcastserie Installatie Next.

Digitale showroom

Een typisch voorbeeld van “ontzorgen”, voegt Plieger-directeur Koert Huisman toe. “Je kan het vergelijken met onze showrooms waar consumenten naar toe komen als ze een badkamer willen. Zo kan je Hoomie ook zien: de installateur stuurt een potentiële klant door naar Hoomie en ziet die klant pas weer terug als er een kant-en-klare offerte ligt.”

Hoomie is sinds begin dit jaar onderdeel van groothandel Plieger, dat een jaar eerder gestopt was met het via de bouwmarkten rechtstreeks beleveren van de consument. Huisman: “Wij merkten dat die consumententak afleidde. Wij willen een pure focus op de installateur, zodat de dienstverlening naar die installateur ook steeds beter wordt.”

In de podcast Installatie Next kijken we naar de wereld van morgen: hoe gaan we Nederland effectief en efficiënt verduurzamen? En welke rol spelen data en digitalisering in deze operatie? Hieronder de podcast. Je kunt ook in je podcast-app luisteren.

Serie visies in Installatie Next-podcast
De podcast serie Installatie Next bestaat uit een serie gesponsorde podcasts waarin fabrikanten en dienstverleners hun toekomstvisie delen. De serie komt in de zomer 2023 online. In de serie Installatie Next komen de visies naar voren van Itho Daalderop, Intergas, IDEA Nederland, Energievolutie, Stiebel Eltron en Hoomie. Wanneer je het podcastkanaal van Installatie.nl volgt via je podcast-app, krijg je een melding wanneer er een nieuw interview live komt. Uiteraard kun je ook via de website luisteren.
Installatie Next is een commerciële special van het vakblad Installatie. In 2023 verschijnt deze special opnieuw. De special van 2022 kun je hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.