fbpx
Nieuws

Plieger neemt start-up Hoomie over

Verduurzamingsstart-up Hoomie gaat verder als onderdeel van de Plieger Groep. Hoomie werkte al lange tijd samen met de groothandelsgroep. De Plieger Groep heeft naast de gelijknamige groothandel met ThermoNoord en Memodo meerdere bedrijven die zich richten op installatiematerialen en duurzame technieken.

Hoomie is al sinds 2020 bezig met het opzetten om installateurs te ondersteunen bij het verkoop en adviseren van duurzame maatregelen. Het online verduurzamingsplatform neemt particulieren aan de hand genomen bij de keuzes in een duurzame woning; op dit moment vooral aanvragen voor warmtepompen.

Online werkvoorbereider

Voordeel voor aangesloten installateurs is dat zij panklare opdrachten krijgen, waarbij al een groot deel van de werkvoorbereiding en inkoop geregeld is. Bedrijven kunnen ook de eigen leads bij het platform onderbrengen, en zelf dus focussen op de uitvoering. Hoomie neemt met uitzondering van de schouw en de installatie van de producten een groot deel van het werkproces van de installateur over te nemen. Het platform maakt ook warmteverliesberekeningen voor installatiebedrijven.

Lees hier hoe Hoomie werkt voor installateurs.

Installatiecapaciteit cruciale factor

Koert Huisman, CEO Plieger Groep: “De energietransitie wordt afgeremd door de beschikbare installatiecapaciteit. Onze klantgroep heeft daardoor z’n handen vol aan de verduurzaming van Nederland, terwijl de wachttijden voor consumenten oplopen. Door onze klanten te helpen met advies, verkoop en inkoop, kunnen zij zich richten op het werkelijke installatiewerk en daarmee ook hogere omzetten realiseren.”

Langere samenwerking Hoomie werkt al sinds de oprichting in 2020 samen met de Plieger Groep op het gebied van logistiek. Inmiddels werken er elf mensen aan de ontwikkeling van de software, het adviseren van consumenten en het begeleiden van installateurs. Hoomie is net als ThermoNoord en Memodo toegevoegd aan de Plieger Groep en blijft als zelfstandig bedrijf opereren.

Vervijfvoudigen

Door investeringen in voorraad en verdere digitalisering is de verwachting dat de omzet van Hoomie het komende jaar vervijfvoudigt. “Deze overname is een prachtige stap voor onze groeiplannen”, aldus Paul Willems. “Als onderdeel van de Plieger Groep kunnen we nieuwe diensten ontwikkelen waar installateurs van profiteren, zoals het opbouwen van een voorraadpositie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.