fbpx
Nieuws

Saman neemt Greenchoice aan boord

Ook Greenchoice stapt in een installatiebedrijf. De energieleverancier neemt een minderheidsbelang in Saman Groep. De installateur heeft de ambitie om uit te groeien tot een installatiebedrijf met landelijke dekking.

Samen Groep is een van de grotere installateurs in Zuidwest-Nederland en bestaat 100 jaar. Het familiebedrijf is met ruim 300 mensen actief vanuit Zierikzee, Breda en Barendrecht. Het bedrijf is een totaalinstallateur: verkoopt en verhuurt Saman Groep zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, laadpalen, cv-ketels, waterontharders, airconditioning en thuisbatterijen.

Greenchoice heeft ruim 600.000 klanten, die het groene stroom en bosgecompenseerd gas levert. Greenchoice is voor 70% eigendom van Energie Concurrent en voor 30% eigendom van Eneco Met de samenwerking willen zowel Saman Groep als Greenchoice inspelen op de sterk toegenomen vraag naar duurzame oplossingen en de naderende standaardisering van de (hybride) warmtepomp vanaf 2026.

Uitgroeien naar landelijke dekking

Saman wil de investering van Greenchoice in het bedrijf ook benutten om uit te groeien tot een landelijke speler: het bedrijf wil een landelijk dekkend installatie- en servicenetwerk opzetten. Greenchoice heeft de strategie om te groeien met behulp van samenwerkingspartners. Deze strategie is niet nieuw. Er zijn al langer energieleveranciers die installatiebedrijven bezitten, en hiermee een landelijk dekkend netwerk van servicepartners bezitten.  Zo is Feenstra sinds 2001 een onderdeel van Vattenfall, en vallen de bedrijven Energiewacht, Volta en Kemkens onder Essent.

Wat is de trend? Veel bedrijven wisselen op dit moment van eigenaar. Hier een Premium-trendartikel over hoe mkb’ers worstelen met opvolging en schaalgrootte, en hoe installatiebedrijven razend interessant zijn voor partijen die de traditionele keten willen doorbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.