fbpx
Artikel

‘Elke opdrachtgever andere benadering’

In de huidige markt vergt het ondernemerschap meer energie dan de techniek, vindt Christan Leenen. “Er bovenop zitten is het credo.”  

Historie

Leenen Installatietechniek in het Brabantse Someren is een familiebedrijf dat in 1969 is opgericht door Frans Leenen, vader van de huidige directeur Christian Leenen nam het bedrijf in 2005 over, en runt het nu met compagnon Dennis Munsters. In de jaren ’80 stond het familiebedrijf mede aan de basis van franchiseformule Baderie. Inmiddels zijn Leenen Installatietechniek, en Baderie en InstalCenter Leenen, al jarenlang twee aparte bv’s binnen de holding. Leenen Installatietechniek richt zich vooral op de seriematige projecten in woning en utiliteit, service en onderhoud en is eveneens het uitvoerend verlengstuk achter InstalCenter. “Onze ervaring is dat elk type opdrachtgever een andere benadering vraagt”, verklaart Christian Leenen het onderscheid.  Bij Leenen Installatietechniek werken 30 mensen. “We hebben een flexibele schil van partners waarin we veel kunnen uitbesteden”, legt Arno Verkoeijen uit. “Daarmee kunnen we pieken en dalen opvangen.”

 

Onderscheidend vermogen

Christian Leenen: “Korte lijnen, direct aanspreekpunt en afspraken nakomen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is lang niet overal zo. Ik weet zeker dat een probleem hier niet op een grote stapel terecht komt. Projectleiders leiden de projecten van voor tot achter, weten alles, en nemen verantwoording. Daarmee kunnen we snel schakelen.”

 

Moeilijke markt

“Onze orderportefeuille zit voor dertig procent in de particuliere markt. We werken veel voor aannemers. Dat tekent dat er veel tijd en energie gaat zitten in het ondernemen in plaats van de techniek en uitvoering. Betalingstermijnen verlopen, bedrijven gaan failliet. Er bovenop zitten is het credo. Door die eerlijke en transparante houding weten wij onze relaties goed te houden. Niettemin doen we wel meer in bouwteam of in nevenaanneming. Een trend waar we in de toekomst steeds meer naar toe willen. We merken ook dat grotere installateurs steeds vaker in ons werkgebied komen. Stilzitten is geen optie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.