fbpx
Artikel

De dagen worden weer steeds warmer. Het is dan ook hoog tijd om je weer voor te bereiden op de hitte. Vooral wanneer je net verhuisd bent of vorig jaar niet tevreden was met de voorzieningen in huis om de koelte te bewaren is het van belang dat je dit jaar goed voorbereid bent. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Laat de warmte niet binnen dringen

Ten eerste, is het van belang dat je de warmte buiten de deur houdt. Alhoewel het openen van de ramen een goed idee lijkt, zorgt dit er ook voor dat er warme lucht binnenkomt. Deze lucht zorgt ervoor dat het in huis steeds warmer aanvoelt. Je kunt daarom de ramen het beste afsluiten wanneer de zon op komt. Let er ook op dat de deuren niet open blijven staan. Als dit vaak voorkomt kun je ervoor kiezen om een systeem aan te schaffen waardoor de deur vanzelf weer sluit. Zo voorkom je dat warme lucht naar binnen kan dringen. Daarnaast is dit ook een goede manier om overdag alle insecten buiten te houden. Zodra de zon onder gaat kun je de ruimtes weer luchten door de deuren en ramen te openen. Een raamhor kan hier wel van pas komen, om de muggen ook ‘s nachts buiten de deur te houden.

Zorg voor genoeg verduistering

Daarnaast raden we aan om een woning zoveel mogelijk te verduisteren. Dit kun je doen met behulp van de juiste zonwering. Sun Eclipse heeft een groot aanbod aan kwalitatieve zonwering die niet alleen het zonlicht, maar ook de warmte weet buiten te houden.

Investeer in groen in en rondom het huis

Ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing? Dan kun je ervoor kiezen om meer groen rondom je woning te plaatsen. Planten zorgen ervoor dat de warmte minder goed vastgehouden kan worden. Dit is zeker het geval wanneer je beplanting op het dak laat plaatsen, we noemen dit ook wel een groen dak. 

Het plaatsen van veel planten kan de temperatuur in een woning dan ook ten goede komen. Dit komt doordat de vochtigheid van een plant hier invloed op heeft. Het kan dan ook geen kwaad om planten op de warmere plekken in huis te plaatsen. Je zult binnen korte tijd merken dat het echt een verschil maakt.