fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Jeroen de Knegt

Samen met vennoot Wilbert Prinssen en zes monteurs runt Jeroen de Knegt het bedrijf Willems-Prinssen Installatietechniek in het Brabantse Uden.

Functie: directeur-vennoot van Willems-Prinssen Installatietechniek in Uden

Leeftijd: 41 jaar

Opleiding: MAVO, MBO installatietechniek. Aansluitend bij verschillen bedrijven (hulp)monteur, hoofdmonteur utiliteit, projecttechnicus (MIT), projectleider, hoofd service en onderhoud en sinds 2005 directeur in VOF met Wilbert Prinssen, die in 1997 in het bedrijf kwam. Het bedrijf zelf is opgericht in 1979.

Ervaring: “Ik heb alle disciplines in het installatievak gehad. De ervaringen in het utiliteitswerk komen in de samenwerking met vennoot Wilbert goed van pas. Hij is meer van het ambachtelijke loodgieterswerk, ik van de complexe installatietechniek. Toen Wilbert’s compagnon uit het bedrijf wilde stappen, was de keus niet moeilijk. Het ondernemerschap was de volgende te nemen stap.”

  

Mooiste van het werk

Een bedrijf van onze grootte begeleidt alles in persoon van A tot Z. Van ontwerp, calculatie en werkvoorbereiding,tot  uitvoering, nazorg en service. Die diversiteit in functies vind ik schitterend. Vooral ook omdat je daardoor snel en effectief communiceert met je klant. We doen alles behalve elektra: van verstopt riool, servicedienst tot warmtepomp of badkamer. Geen dag is hetzelfde.

 

Minder leuke kanten

We zijn doeners. Ook Wilbert kan niet zo goed stilzitten. Dit maakt bijvoorbeeld de papieren rompslomp rond het runnen van een bedrijf wel eens tot een opgave. Ook de internethandel en de toegenomen energie die het binnenhalen van een project met zich meebrengt, is niet altijd even fijn. Maar daarvan vind ik ook, dat we dit als een kans en mogelijkheid om ons te onderscheiden, moeten zien.

 

Bijzondere klus

Bij mijn vorige werkgever heb ik als projectleider, de werktuigbouwkundige installaties verzorgd voor een hangar van het 312-squadron op vliegbasis Volkel, en daarbij een persluchtinstallatie ontwikkeld, die nu de standaard voor Defensie is geworden. De grote landelijke installateurs kwamen kijken hoe wij dat gemaakt hadden. Met Willems-Prinssen hebben we een 2000 m2 koperen dak gemaakt voor Hout-Brox: een specialiteit van ons bedrijf. Maar ook van een recent opgeleverde villa met warmtepomp en een complexe luchtbehandeling kan ik smullen. Net als dat het tijdens de opening van het plaatselijke parochiecentrum ondanks de mensenmassa, gewoon behaaglijk koel blijft. Dan is onze klus geslaagd.

 

Specialist of generalist

Het ambachtelijke zink- en koperwerk, waarvoor we echte vakmannen hebben, zorgt ervoor dat we landelijk gevraagd worden. Een specialisme dat we koesteren, maar we varen er niet blind op. Wij willen breed blijven, en een lokale kwaliteits-totaalinstallateur. We zitten diepgeworteld in het lokale (verenigings)leven. Dat levert ons juist in de breedte veel en afwisselend werk op.

 

Kansen in de markt

Voor bedrijven als het onze is het vooral zaak om de kwaliteit van het werk en de persoonlijke service op peil te houden, maar daarnaast ook commerciële kansen te ruiken. Een storingsdienst is een prima middel om werk te genereren. We hebben ook laten zien met complexe techniek om te kunnen gaan. Dat biedt kansen voor een rol als adviseur. Duurzaamheid wordt goedkoper en rendabeler: daar ligt een markt te wachten.

 

Thuissituatie

Samenwonend en trotse vader van dochter Bobbie van 17 maanden. Daar besteed ik mijn vrije weekenden aan. Verder storten we ons graag in het bourgondische Brabantse leven.

 

Investeren in

Automatisering. We zouden efficiënter kunnen werken als we sneller nacalculaties konden maken. Ook krijgen we dan een duidelijker beeld van onze voorraden. Ik zou ook graag door automatisering mijn mannen verlossen van die vervelende kilometerregistratie in de bussen. O ja, en onze website moet broodnodig aangepakt worden.

 

Toekomst

Groeien is een optie, maar niet tegen elke prijs. We moeten met zijn tweeën de tent kunnen blijven runnen, en persoonlijk met de klant aan de hand kunnen blijven lopen gedurende een heel project. Uitbreiding in personeel voorzie ik vooral voor de duurzame, complexe installatietechniek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.