fbpx
Artikel

Luidsprekers onzichtbaar in douchewand

Op de Glastec in Düsseldorf introduceert een Duitse glasspecialist een douchewand met onzichtbare luidsprekers.  

Zijn er al glazen verwarmingselementen en ruiten als verwarmingssysteem, de glazen luidsprekers zijn weer wat nieuwer. Glas Hetterich uit het Duitse Gelnhausen bij Frankfurt gaat weer een stapje verder door de glasluidsprekertechniek niet alleen in luidsprekers toe te passen, maar ook in glazen scheidingswanden, in glazen douchecabines en in glazen achterwanden in keukens. Dat doet het bedrijf in samenwerking met het Duitse ontwerpbureau Hangklip. De benodigde elektronica voor het overdragen van het geluid naar het glas is geïntegreerd in de bevestigingsprofielen. De douche-, scheidings- of achterwand fungeert als luidspreker.

 

Audiosensatie

Prettige eigenschap van vrijstaande glazen luidsprekers is dat de afgegeven geluidsgolven zich in alle richtingen verspreiden. Ook in een doucheruimte met meerdere glazen (scheidings)wanden zal dat een 360° audiosensatie teweeg brengen. Glas Hetterich belooft dat alle bekende glasveredelingstechnieken zoals bijvoorbeeld zandstralen, fusing of zeefdruk voor deze audiotechniek ingezet kunnen blijven. Zichtbare luidsprekers behoren zo tot het verleden. Het glas wordt elektronisch aangestuurd door elektronica dat aan de vorm, grootte en constructie van het glas is aangepast. Bij de luidsprekertoepassing kunnen de lage tonen extra (het hoeft niet) in de vorm van een subwoofer geïntegreerd in de voet van het ontwerp worden aangebracht.

 

Specialist

Glas Hetterich bevond zich in de glaszettersbranche al in de buitencategorie glasplaatsers. Dubbelglas ruiten waar de zonwering zich tussen de twee glasplaten bevindt, is geen probleem voor het bedrijf. Ook plaatst het glasbedrijf al jaren elektronisch in- en schakelbaar (mat)glas, past led-technieken in glas toe en drukt iedere mogelijk afbeeldingen af op glas. De nieuwste loot aan de stam, het luidsprekerglas, opent nieuwe mogelijkheden. Behalve gefortuneerde particulieren met oog voor design en techniek kunnen ook hotels, wellnesscentra en kantoren deze technieken op vele manieren toepassen. De aansturing door de versterker verloopt kabelloos via bluetooth. De versterker kan men onzichtbaar in een kast installeren.

 

Bekijk de video van de Glastec in Düsseldorf:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.