fbpx
Artikel

Nominaties VSK Awards 2014

In de Utrechtse Jaarbeurs zijn de nominaties bekend gemaakt voor de VSK Awards. In totaal 11 beursnoviteiten komen in aanmerking voor 4 awards en een publieksprijs.  

De tweejaarlijkse VSK Awards worden uitgereikt op de openingsdag van de vakbeurs VSK, op 3 februari 2014. De VSK Awards worden mede mogelijk gemaakt door vakblad Installatie en Sanitair, hoofdmediapartner van beursorganisator VNU Exhibitions.

 

Systeemoplossingen en Energiebesparing

In de categorie Systeemoplossingen zijn een HR-(zonne) boileroplossing van A.O. Smith, de service/huisthermostaat Nefit Easy, het warmtepompboosterconcept van Alpha-InnoTec/Nathan en de rookgasafvoer Twinflex van Burgerhout genomineerd. In de categorie Energiebesparing strijden de zonneboilercombinatie ALEC van Atag Verwarming, de verbeterde draadloze zoneregeling EvoHome van Honeywell en radiatorafsluiter met ingebouwde drukcompensatie A-Exact van TA Hydronics om de titel.

 

Design en Installateurszaken

In de categorie Design zijn de toiletoplossingen Monolith Plus van Geberit en het Eco-Plus-reservoir van Viega de gegadigden. De categorie Installateurszaken heeft met de verzamelkap Kompakt Schoorsteen van Ubbink en het persgereedschap Rigid RP 340 ook twee genomineerden.

 

Niet baanbrekend

In totaal had de jury, onder voorzitterschap van Ed Nijpels, 32 inzendingen te beoordelen. Volgens de juryvoorzitter zaten er bij de inzendingen geen baanbrekende technieken, maar zetten fabrikanten dit beursjaar vooral in op verbetering van bestaande technieken, waarbij met name goed gekeken is naar gebruikersgedrag in relatie tot de beoogde energiebesparing.

 

Publieksprijs

Wie zich voorinschrijft voor de vakbeurs, kan in de online aanmeldingsmodule van de VSK een stem uitbrengen op de publieksprijs, in 2012 gewonnen door Ecoflo van Burgerhout.