fbpx
Artikel

Poppe: de zorgaanbouw

Er is markt voor slimme oplossingen voor ouderen die langer thuis blijven wonen. En dus bedacht Poppe Installatietechniek samen met bouwbedrijf Risseeuw de zorgaanbouw. Vergunningsvrij te plaatsen, voor één of twee personen en voorzien van slaapkamer en badkamer.

Veel veranderingen

Stefan Poppe: “We hebben samen met Risseeuw en Zorgsaam (thuiszorggroep) gekeken waar behoefte aan is, nu maar vooral ook in de toekomst. Er verandert namelijk zo veel in de zorg. We wilden iets bedenken dat snel en eenvoudig te realiseren is en zo zijn we op dit concept terechtgekomen.” Inmiddels is de eerste modelaanbouw af. “Die is erg goed ontvangen en we hebben ook al een aantal afspraken staan, maar nog geen concrete opdrachten gekregen.”

Samenwerken

Poppe Installatietechniek is comfortinstallateur en heeft de benodigde kennis op het gebied van zorg dus in huis, maar Stefan Poppe werkt toch het liefst samen met andere partijen: “We hebben specialisten uit de zorg ingeschakeld, dat leek ons verstandiger dan zelf het wiel opnieuw uitvinden. Iemand uit de zorg weet precies waar een aanbouw aan moet voldoen, welke ruimte er bijvoorbeeld om het bed moet zijn.”

Perspectief

Poppe ziet in deze samenwerkingen perspectief voor de toekomst. “Op het gebied van zorg, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van regeltechniek. Daarvoor werken we weer samen met een elektrotechnisch installateur.”

Lees hier het artikel ‘Vergrijzing wacht op verzilvering’.

Ook Aannemervak schreef een artikel over de zorgaanbouw.