fbpx
Artikel

Schijnwerpers op solartechnologie

Zonne-energie gaat een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van de energievoorziening in Nederland. Solartechnologie laat zich namelijk goed combineren met installatietechniek voor warmte en koeling, tonen exposanten op de VSK 2014.  

De beurs (van 3 tot en met 7 februari 2014 in de Jaarbeurs Utrecht) richt  daarom mede de schijnwerpers op solartechnologie, onder meer met een apart Solarpaviljoen. Een van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verwarmen, is de combinatie van zonnewarmte met de bekende hoog rendements CV-ketels. Door beide systemen aan elkaar te koppelen, kun je de hernieuwbare energie van de zon die overdag schijnt, ’s avonds gebruiken om je woning te verwarmen. De zonneboiler krijgt hierdoor een veel bredere functie dan alleen voor warm tapwater zorgen. Deze technologische doorbraak sluit naadloos aan op de ambities die Nederland heeft vastgelegd in het nationaal Energie-akkoord.

 

Hybridesystemen

Nederlandse fabrikanten zetten met deze hybridesystemen een belangrijke stap op weg naar een groter aandeel hernieuwbare energie in de Nederlandse huishoudens. Dergelijke geïntegreerde systemen zullen op de VSK 2014 onder meer te zien zijn bij de nominaties voor de VSK Awards. Juryvoorzitter Ed Nijpels ziet de koppeling tussen hernieuwbare energie en de verwarmings- en klimaatinstallaties als een van de kansrijke richtingen voor de toekomst. Ook in het lezingenprogramma op de VSK gaan experts in op de thema’s zonne-energie en hybride verwarmingssystemen. Onder andere op het VFK-plein besteedt de branchevereniging van Nederlandse cv-ketelfabrikanten aandacht aan dit onderwerp. Op de beursvloer zelf komt solartechnologie eveneens bij tal van exposanten aan bod.

 

Solarpaviljoen

Om de technologie extra in de schijnwerper te zetten, wordt op de VSK in hal 9 een apart Solarpaviljoen ingericht. Hier presenteert een aantal exposanten expliciet hun PV-systemen om zonlicht om te zetten naar hernieuwbare energie. Door voor deze exposanten een apart paviljoen in te richten, biedt VNU Exhibitions ook kleinere partijen de kans om zich met een compleet all-in pakket professioneel te presenteren aan de Nederlandse installatiebranche. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij in het Solarpaviljoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.