fbpx
Artikel

Traditiegetrouw ging het nieuwe woonseizoen in september van start met de negentiende editie van de Woonbeurs Amsterdam. Ruim driehonderd exposanten uit binnen- en buitenland deelden hun expertise met woonliefhebbers. Negen dagen vol woonadvies, de laatste trends, nieuwste collecties en primeurs. Ook de sanitairbranche was ruimschoots vertegenwoordigd.  

Eric Kant presenteerde met HOME ID een nieuw totaal woonbelevingsconcept. In samenwerking met achttien bedrijven toonde de designer/architect oplossingen in een complete woonomgeving.  “ Bij ons geen hostessen op de stand; louter specialisten in een compleet huis met de laatste trends over wonen, leven en genieten. Het is ons antwoord op de recessie van de afgelopen jaren. Door samenwerken krijg je meer voor elkaar.“ Het exclusieve sanitair bij HOME ID komt van partner Acquapazza/ NIC Design, dat een gespecialiseerd assortiment aanbiedt met een stevig Italiaans fundament, zoals Jacuzzi, een exclusieve lijn moderne Italiaanse designbaden.

 

Noviteiten overzicht

Jee-O was met de nieuwe modellen Emily, Carmen en Maya naar Amsterdam afgereisd. De nieuwkomers, een uitbreiding op de Quartz bij Dado lijn, worden gekenmerkt door een minimalistisch design en organische vormen. De (vrijstaande) baden Carmen en Emily zijn daarbij wat hoger en slanker in model dan Maya, dat breder en robuuster oogt. Bij deze serie zijn hoge -eveneens vrijstaande- ‘kelk’ waskommen leverbaar.
Giquadro, liet op de beursvloer zien dat het de designwastafels niet alleen uit natuursteen en quartz maakt maar sinds kort ook uit Belgisch blauwsteen. Het Hollandse bedrijf, bekend om haar strakke en vierkante ontwerpen, showde op de Woonbeurs voor het eerst een rond model; de Bowl serie. Ook deze ronde kommen zijn verkrijgbaar in zwart graniet, wit quartz of belgisch blauwsteen. “Én inclusief ingebouwd waterslot, dat de sifon vervangt”, aldus Bart Doeswijk.

 

Nieuwe bedrijfsnaam

Voor BV De Sphinx Maastricht was de RAI deze dagen dé plek om de consument met de nieuwe bedrijfsnaam te confronteren. Eric de Haan legt het nog eens uit: “BV De Sphinx Maastricht brengt in Nederland drie merken op de markt; Sphinx, Keramag en Koralle. Het is goed dit duidelijk naar de markt te communiceren.” De Woonbeurs was ook de plek waar de My Day lijn van Keramag na de ISH voor het eerst aan het grote publiek werd getoond. “Daar gaan we veel van verwachten.”

Geberit schotelde het beurspubliek ondermeer douchewc Aquaclean, de glazen sanitairmodule Monolith en het Duofresh toilet met geurfilter en toiletblokhouder voor. Van de bedieningsplaten was de Sigma 60 -strak in tegel verwerkt- een trekpleister”, aldus Marijn Bremer.

Geesa was met de nieuwste designlijn badkameraccessoires van Marcel Wanders present. De ontwerper onthulde de serie eerder dit jaar in Frankfurt. Jaga was met de Heatwave, een bekend ontwerp van Joris Laarman, vertegenwoordigd op Meesterlijk; een beurs voor design, ambacht en toegepaste kunst, die dit jaar voor het eerst onder de vlag van de Woonbeurs opereerde.

 

Top design zone

Ook in de zogenaamde Top Design Zone; een hal vol designproducten, was er het een en ander op sanitairgebied te vinden. Botinger & Roi bijvoorbeeld. Een nieuw sanitairmerk dat Boudewijn Roest, bekend van designlabel Marike, in twee jaar tijd neerzette.  “De naam is niets meer dan een combinatie van de eerste letters van mijn naam, aangevuld met wat fantasie”, aldus Roest. Blikvanger was absoluut de Loft; een bijzonder vormgegeven vrijstaande wastafel.  Mosa zette de Woonbeurs in het teken van de introductie van de Terra Tones aan de consument. De collectie, die al een aantal designprijzen ontving, combineert drie tinten binnen één kleurgroep: van licht via een middentoon tot donker. De tegels van pure keramiek zijn verkrijgbaar in diverse formaten en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Klik hier voor een impressie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.