fbpx
Artikel

Baderie Woerden –de showroom brandde in 2011 af- is herbouwd volgens het nieuwe winkelconcept van de franchiseformule.  

Alle Baderie-showrooms worden straks volgens dit nieuwe concept ingericht/verbouwd. In het meinummer van Installatie en Sanitair een uitgebreid interview met  Ron van Dijk, de ondernemer die na de brand onderdak vond bij groothandel Koekkoek, die ook nog eens eind december op de fles ging. “Tragisch, zij hielpen mij uit de brand.”

 

Nieuw concept

De nieuwe vestiging werd in zeventien weken neergezet. De ontwikkeling van het nieuwe Baderie-concept is vanwege deze situatie versneld doorgevoerd. De franchisenemer zegt dat hij vroeger al 99 procent van de formule had staan en stond ook nu open om geheel mee te gaan in het nieuwe concept. “Het is natuurlijk bijzonder dat ik het mee heb kunnen ontwikkelen en ik sta geheel achter het uitgangspunt. Alles draait om het eerste gevoel van een potentiële klant: ”

 

Vlekken

Ron van Dijk geeft toe dat íedere showroomhouder dat gevoel wil overbrengen. “Wij maken hele duidelijke keuzes. We mikken meer dan voorheen op het middensegment en bieden dat een helder aanbod van merken die hiervoor een gigantisch, hedendaags aanbod bieden. Wij tonen dat met de juiste presentatietechnieken. We hebben een strategie laten ontwikkelen om dat overdonderde gevoel van de klant daadwerkelijk te realiseren. De oude methode om dit te doen via diverse stijlclusters verliep moeizaam. Ook hebben we het aantal totaalopstellingen drastisch verminderd, van 24 naar negen binnen dezelfde showroomafmeting. Vroeger waren er misschien tien die ik verkocht terwijl de keuze nu veel aantrekkelijker is.”

 

Het nieuwe concept in Woerden heeft ‘drie vlekken’. “In de eerste tonen we vier Baderie-badkamers die perfect aansluiten op communicatiemiddelen als brochures en internet. De tweede geeft ruimte voor een vrije invulling en dat hebben we geconcretiseerd met een typische mannen- en vrouwenopstelling. in de derde vlek tonen we drie ‘all inclusive’-opstellingen, inclusief montage! Om deze drie clusters heen showen we productpresentaties met extra aandacht om ze met de klant onderling makkelijk te combineren”, vervolgt Van Dijk.

 

Klik hier voor een rondleiding in foto’s door de nieuwe showroom van Baderie Woerden

 

 

Baderie Woerden, Leidsestraatweg 235A Woerden

Showroom: Sinds 26 december 2011, 360 m2, huurpand

Inrichting: 9 totaal- en 8 wc-opstellingen; meubelplein, productpresentaties in tegels, armaturen, douchewanden, fonteintjes en accessoires

Rayon: 30 km rondom Woerden

Doelgroep: Focus op middensegment

Gemiddelde verkoopprijs inclusief montage: 20-25.000 euro, veel rondom 15.000,-

Aantal verkochte badkamers: voorheen circa vijftig per jaar, nu toename

Belangrijkste merken: Hansgrohe, Sphinx, Villeroy & Boch, Keramag, Primabad, Detremmerie, Sealskin, Van Rijn, Damixa, Dornbracht, Instamat, Thermic, Geberit, Tegelgroep Nederland/Alterna Tiles

Inkoop: Galvano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.