fbpx
Artikel

Zo laat je een warmtepomp installeren

Als je geld wilt besparen op je energierekening dan zou je diverse maatregelen kunnen nemen. Zo is energie vergelijken natuurlijk altijd een goed idee. Door dit te doen zou het zomaar kunnen dat je een energieleverancier vindt met een goedkoper contract. Dit is niet altijd het geval, maar zelfs als het wel lukt kun je alsnog een warmtepomp kopen om minder energie te gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het installeren van zo’n systeem regelt.

Installateur

Je kunt het installeren van een warmtepomp het beste overlaten aan een installateur die verstand heeft van deze systemen. Hij of zij moet natuurlijk vakbekwaam zijn, want dit is zeker geen doe-het-zelf klusje. Het is ook niet een plug and play oplossing, een warmtepomp is juist meer een hoogstaand stukje techniek. Het zou trouwens kunnen dat een certificaat nodig is voor het monteren van een warmtepomp.

Oplossing

Nadat je de juiste installateur hebt gevonden is het zaak om samen naar een oplossing te kijken voor je woning. Het is hierbij verstandig om een warmte-check uit te voeren. Als je dit al gedaan hebt dan moet je de resultaten hiervan zeker meenemen in het gesprek. De installateur kan je vervolgens verder informeren, maar ook adviseren over wat de juiste oplossing is in je situatie. Een offerte op maat zal vervolgens opgesteld worden door de expert.

Dag

Nadat jij akkoord gegaan bent met de offerte zal de warmtepomp besteld worden door de installateur, net zoals andere toebehoren. Deze benodigdheden zullen natuurlijk meegenomen worden op de dag van installatie. Jij hoeft eigenlijk helemaal nergens voor te zorgen, behalve een kopje koffie misschien. Nadat de warmtepomp geïnstalleerd is en door de installateur aangesloten is op de afgiftesystemen moet nog wel alles nagelopen worden voor inbedrijfstelling.

Afstelling

Deze stap wordt normaal gesproken door de installateur verricht, maar het zou ook kunnen dat een werknemer van de fabrikant langs komt om het systeem te programmeren. Ook zal de warmtepomp dan op de juiste manier afgesteld worden zodat jij kunt genieten van optimaal rendement. Je zult dan tevens een code krijgen. Hiermee kun je de service en onderhoudsgarantie online activeren.

Foto: Milbur Plumbing