Ga naar hoofdinhoud

Zolder vol installatieschatten

De waardevolle verzameling van Schut Sanitair in Naaldwijk is een nostalgische bloemlezing van de geschiedenis van de installatietechniek. 

Ze verklaren hem voor gek; maar Jaap Schut sleept alles mee naar zolder. In het jubileumnummer van Installatie en Sanitair las u een uitgebreid interview met Jaap Schut van Schut Sanitair in Naaldwijk. Het bedrijf, dat al 111 jaar bestaat in het Westland, is in de streek een gevestigde traditional. Het artikel ging vooral over het bedrijf; de strategie, de koers, de hobbels en de successen. Naast één van de langstlopende abonnementen op het vakblad Installatie en Sanitair, bleek Schut ook een waar installatiemuseum op zijn zolder te bezitten. Aangezien in het magazine slechts een deel van de collectie kon worden getoond, hier een foto-album met zijn ‘installatieschatten’. De foto’s zijn gemaakt door Mirjam van der Linden.

 

Oproep

Bezit u zelf historische installaties, gereedschappen of anderszins nostalgisch materiaal? Niet alleen Jaap Schut is erin geinteresseerd (jaap@schut-sanitair.nl). Bovendien komt hij graag meer te weten over zijn eigen museumstukken. De redactie wil in dit jubileumjaar in het magazine, maar ook op de site nóg meer voorbeelden laten zien van verzamelaars, bijzondere collecties, of klassieke installaties met een bijzonder verhaal. Mail ons foto’s, toelichtingen of uw verhaal: installatiesanitair@eisma.nl Bellen kan ook: 088-2944911

 

Het jubileumnummer onverhoopt gemist? Stuur ons een email met uw vraag: installatiesanitair@eisma.nl

 

Klik hier voor het fotoalbum over de collectie van Schut Sanitair

Eén reactie op “Zolder vol installatieschatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Villeroy & Boch presenteert eerste eigen douche-serie

Nieuwe binnenunits voor Bosch-airco’s

Onderzoek naar verbetering geothermie

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Premium

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon