fbpx
Blog

Vier jaar na lancering is Installatie.nl inmiddels een dynamisch podium van installatienieuws, opinie, diepgang en vakvertier. ‘Vakkundig, ondernemend, eigentijds’ is niet voor niets de payoff.

Installatie.nl is voor w-installatiebedrijven in het midden en kleinbedrijf gestaag en organisch uitgegroeid tot een waardevol online merk dat inmiddels volledig zelfstandig naast ons printvakblad Installatie en Sanitair kan en mag bestaan. En zo hoort het ook. Wij geloven heilig in een toekomst voor goede vakbladen in print, maar ook in de steeds groter wordende mogelijkheden online. Naast elkaar, met elkaar, maar ook zeker afzonderlijk van elkaar.

Eigen identiteit

Wij geloven ook in het gegeven dat de informatieontvanger in steeds toenemende mate zélf aan de knoppen komt te zitten voor wat betreft zijn informatieconsumptie. Ik geloof heilig in de kracht van een eigen identiteit, een eigen geluid, de warme binding met de ‘user’ –ik noem u nog liever gewoon ouderwets lezer- en het feit dat een goede uitvoeringsgerichte uitgever van vakinformatie diepgeworteld in een branche moet zitten, om eigentijdse en (eigen)zinnige vakinformatie op maat te kunnen leveren. De cijfers zijn onze bevestiging.

Een nieuwe fase voor Installatie.nl

Daarom een nieuwe vernieuwingsslag voor Installatie.nl, waarbij we ons sterk hebben laten leiden door input van gebruikers. Visueel is de site (nog) beter leesbaar en rustiger geworden, hij is beter te bekijken vanaf smartphone of tablet, reacties zijn beter zichtbaar en dynamischer, we kunnen widgets toevoegen, De site kan eenvoudig qua vorm en techniek aangepast worden op basis van de actualiteit. En niet onbelangrijk: we kunnen gebruikersgedrag nóg beter meten.

Achter de mantel

Zoals een goede verwarmingstoestel zit het vernuft achter de kap, niet altijd even zichtbaar. Door over te gaan naar een nieuw hostingpartij en nieuw CMS biedt Installatie.nl ons nu de mogelijkheid om in eigen huis nieuwe zaken te ontwikkelen, waarvan bijvoorbeeld het OpiniePanel een eerste exponent is. Met dit panel gaan we een grote groep bevlogen, actieve, genuanceerde en kritische installateurs  ondervragen over (actuele) onderwerpen. De vuurdoop is nu net in de afronding: het levert interessante inzichten op. De vertrouwde kroonjuwelen van Installatie.nl zijn en blijven er gewoon, net als de buitengewoon goed gelezen gratis wekelijkse nieuwsbrief, de RSS-mogelijkheden en de social media activiteiten. Komende maanden zullen ook de Bouwwebinars van ons bedrijf zich meer op het installatievlak gaan begeven. Het zijn allemaal instrumenten die passen in onze missie: onze lezers en gebruikers instrumenten geven om lading te geven aan kennis, ervaring, werkplezier en dus ook succes. In welke vorm dan ook.

We zijn benieuwd wat u er van vindt. Kijk rond, reageer, mail of mention. Graag zelfs.

 

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.