fbpx
Blog

Douchegoot gegarandeerd waterdicht

De afdichting van douchegoten kan in de praktijk tot problemen leiden. Daarover las u al meer over in eerdere blogs, zoals hier. Er zijn echter systemen die wel een waterdichtheid garanderen. Hoe werkt dat nu?

Welk afdichtingsmiddel?

In de praktijk is gebleken dat het niet juist afdichten van douchegoten tot lekkages kan leiden. Dit komt ten eerste door de constructie van de douchegoot, ten tweede door de werkwijze die tot fouten kan leiden en ten derde door het verkeerde afdichtingsmiddel. Wat het afdichtingsmiddel betreft, zijn er zoveel afdichtingsmiddelen in de handel verkrijgbaar, dat men soms niet weet welk middel het juiste is. TECE heeft dit probleem enige jaren geleden onderzocht en kwam tot de conclusie om als fabrikant een systeem te ontwikkelen dat universeel is toe te passen. Daarnaast diende de constructie gegarandeerd waterdicht te zijn, eenvoudig te installeren en de faalkosten te verlagen.

Waterdicht: Seal System

Het aanbrengen van de 2e laag: het afdichtingsmiddel.
Het aanbrengen van het Seal System kleefband.

Deze constructie heet Seal System en is voor alle TECE douchegoten universeel toepasbaar. Daardoor is de werkwijze eenduidig en eenvoudig. Nadat de goot is gemonteerd en ondervuld met mortel wordt het Seal System kleefband op de dekvloer aangebracht. De flenzen van de goot zijn voorzien van een beschermingsfolie. De folie zorgt ervoor dat de flenzen schoon blijven, zodat er een absoluut waterdichte verbinding tussen de flens en het kleefband ontstaat. Tot slot wordt de tweede afdichtingslaag aangebracht. Daarna kan al worden betegeld.

Getest en gecertificeerd

Om te zorgen dat het juiste afdichtingsmiddel wordt toegepast en daarmee de waterdichtheid te garanderen, heeft TECE de Seal System constructie van haar douchegoten getest in combinatie met 50 gerenommeerde afdichtingsproducten van verschillende fabrikanten. De succesvolle testen zijn gecertificeerd en bieden de zekerheid van een waterdichte afdichting in de vloer. De testen zijn verricht door Kiwa TBU, een onafhankelijke keuringsinstantie, en werden uitgevoerd volgens de in Duitsland geldende voorschriften van het bouwtoezicht. Een lijst met alle gecertificeerde afdichtingsmiddelen is te vinden op www.sealsystem.net.

DIN EN 1253

De brandveilige oplossing FireStop.

TECE is één van weinige fabrikanten die voldoet aan de norm DIN EN 1253. Zie het LGA-certificaat van het instituut TÜV Rheinland te Würzburg, aangaande de beproeving van de afvoercapaciteiten, de afdichting en het reinigingsvermogen.

Brandbeveiliging

Voor verticale afvoeren levert TECE een veilige en eenvoudig te installeren oplossing voor brandbeveiliging tot brandwerendheidsklasse EI 120 conform DIN EN 13501-3.

Geluidsisolatie

Oplossingen voor geluidsisolatie.

Afvoergeluid is ook een belangrijk item in de steeds beter geïsoleerde bouw. Installaties zijn relatief beter te horen, dus is het zaak ook goed te kijken naar geluidsproductie van afvoeren. De TECEdrainline douchegoot met verbeterde geluidsisolatie voldoet aan de hogere eisen voor geluidsisolatie conform DIN 4109 en VDI 4100 SSt III.

Meer informatie over deze oplossingen? Klik hier!

Over Thomas Mulder

Thomas Mulder is werkzaam als salesmanager bij TECE Nederland.

Bekijk alle berichten van Thomas Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.