fbpx
Blog
Douchekoppenboom als kerstboom

Een doucheboom met 35 douchekoppen siert onze showroom. Een fraaie, onderscheidende entree.

 

Ieder jaar wanneer de kerstboom weer verdwijnt, vind ik het maar een kale binnenkomst in de showroom. Laat ik dit jaar, voordat de kerstboom er staat, alvast voor zorgen dat dit niet gebeurt. En voila, de doucheboom is een feit: en hij heeft geen naalden die uitvallen! Laat de decembermaand maar komen!

 

Budget

De uitdaging was om met het ontwerpideetje op zak, zo goedkoop mogelijk de boom te maken. Met M8 draadeind vonden we een materiaal waar de doucheslangen overheen geschoven konden worden. Dachten we. Bij de uitverkoophoek van het tuincentrum een mooie pot gekocht, en bij leverancier Hansgrohe gevraagd of ik de beschikking kon krijgen over een reeks afgekeurde/beschadigde douchekoppen. Dat lukte!

 

 

IMG_1288.JPG

Aan het werk

Samen met badkamermonteur Joris hebben we een ronde dubbele plaat hout die in de pot past gezaagd. 35 gaten erin gezaagd voor de 35 draadeinden van 3 meter, en de pot volgestort met turbobeton. De boel hebben we een week laten drogen en met een slijptol de strengen op verschillende lengtes afgeslepen en gebogen zodat het uiterlijk van een boom werd geboren.  Volgende uitdaging: de doucheslangen schoven voor geen meter over de draadeinden, zelfs niet met WD40. Gelukkig had mijn vader het briljante idee ze in het warme water te leggen, waardoor de slangen meer flexibel werden. Hoppakee! Het paste.

 

Voldoening

Met een steekwagen (loeizwaar natuurlijk) naar de showroom, douchekoppen erop, een beetje grond in de pot, en vervolgens genieten van het eindresultaat. De voldoening van eigen creativiteit is groots, het geeft iets unieks en eigens, en vervult je van vaktrots. Ik kan iedere installateur aanraden om eens op zo’n manier naar je eigen materialen te kijken.

 

Nu nog water

En de reacties? Die mogen er zijn. Klanten, vertegenwoordigers en alles wat er langs loopt: de boom is een unieke eyecatcher, en home-made! De meest gehoorde reactie: “komt er ook water uit”, is een idee voor de 2.0-versie. Wij hebben een kerstboom voor het hele jaar.

douchekoppenboom 2.JPG

  foto 1.JPG

Over Martine Beijer

Martine Beijer (1986) runde het jonge bedrijf Aquarius Sanitair in Sleeuwijk, in 2012 genomineerd voor Badkamerdetaillist van het Jaar en winnaar Jonge woonondernemer 2012. Sinds 2007 zelfstandig ondernemer. Voorvechter van fris jong ondernemerschap, passie voor alles wat met badkamers te maken. Ziet zichzelf als voorbeeld en klankbord voor jonge mensen, én vrouwen in de installatiebranche.

Bekijk alle berichten van Martine Beijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.