fbpx
Blog
Met gabbertje op ketelcursus

Wie een beetje om zich heen kijkt, ziet dat de gemiddelde installateur er niet bijloopt volgens de laatste modetrends.

Dat hoeft ook niet. Iedereen moet doen waar hij goed in is, en waar hij zich lekker in voelt. Toch heb ik er soms moeite mee, wanneer iemand ons bedrijf vertegenwoordigt, dit doet in een kloffie waarvan een klant of relatie zegt: zozo, dat had ook wel wat netter gekund. De meeste installatiebedrijven verstrekken alleen bedrijfskleding voor ‘on the job’; netjes, praktisch, veilig en redelijk uniform. Ik ga daarom een stapje verder.

Afgedankte trui

Als je  op beurzen loopt, bij een fabrikant op training zit, of in de schoolbanken schuift, dan tref je de monteur in zijn vrijetijdskleding. De één loopt in een afgedankte oude trui, de ander draagt een trainingvest uit de gabber-periode, en een ander heeft een veel te wijde blouse die moeder-de-vrouw vorige week nog  snel op de markt uit een kraam heeft getrokken. Kun je er op een klus misschien nog gelikt bijlopen, een dergelijke presentatie bezorgt mij altijd een professionele afknapper. En dat terwijl je een vakkundig installatiebedrijf vertegenwoordigt bij je leveranciers en in de buurt van mogelijke (professionele) opdrachtgevers.

blog gabbertje op ketelcursus (1)Nette versie

Afgelopen maand heb ik daarom voor onze mensen een ‘nette versie’ van hun bedrijfsoutfit aangeschaft. Iedereen, installatiemonteurs, jongens van de service en directie heeft een nette polo gekregen (met naam erop), een hip strak vest in de bedrijfshuisstijl en een telefoonhoesje moet ons logo erop. Iedereen hetzelfde. Ons doel: op het moment dat wij voor ons installatiebedrijf naar buiten treden, vertegenwoordigen we onze tent, en we zijn trots op ons vakmanschap en de wijze waarop wij onze tent runnen.

blog gabbertje op ketelcursus (2)

Team = visie

Op beurzen komen we als één team, bij scholing ziet iedereen dat wij het niveau van onze monteurs belangrijk vinden. Bij een fabrikant weten ze gelijk met wie ze te maken hebben.

De één noemt het een kostenpost, zo’n extra setje, ik noem het een investering in het uiterlijke plaatje van onze bedrijfsfilosofie.

Trots = uitstraling

blog gabbertje op ketelcursus (3)

En ik hoop dan ook dat onze mensen het niet voelen als een verplichting om dit te dragen. Maar dat ze er juist trots op zijn het te mogen dragen. Draai het eens om: van wie zou u een goed bedoeld installatieadvies aannemen; van gabbertje of van deze gelikte professional?

Over Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek vanuit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van extreme klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Zijn medewerkers zijn goeie gasten en goeie vrouwkes, zijn klanten zijn fans. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.

Dit is zijn LinkedIn

 

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

2 reacties op “Met gabbertje op ketelcursus

  1. Eric Jan schreef:

    Wij hebben al jaren nette kleding en worden daar ook op beoordeelt.

    ook toen ik nog bij feenstra verwarming zat was het enige wat je van je zelf had was je ondergoed en sokken.

  2. rene schreef:

    @Eric Jan: Je wordt ook beoordeeld op je taalgebruik. Het is worden beoordeeld. Met een D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.