fbpx
Blog

Eens een dief…

Eens een dief…

‘Vertrouwen is goed controle is beter’ is een waarheid als een koe. Gezegdes en spreuken geven jus aan onze taal. Daarnaast verwoorden zij vaak op een treffende wijze de gevoelens van degene die ze uit. Een praktijkvoorbeeld.

 

Opgelicht

Ondanks dat je er dagelijks over leest in kranten en tv-programma’s als Opgelicht wekelijks met gemak een uur kunnen vullen met oplichters, dieven en ander gespuis blijft het iets dat andere overkomt. Totdat z’n snuiter die het verschil tussen het mijn en dijn niet kan onderscheiden je eigen pad kruist.

 

Koper

Hij (42 jaar) was een ervaren servicemonteur en werd ons aangeboden door een gerenommeerd bemiddelingsbureau. Als zzp-er had hij voor diverse goed bekend staande collega-bedrijven gewerkt. Gezien de wat onzekere tijden wilde hij graag weer in loondienst werken. Op zijn eerste werkdag vertelde hij zijn nieuwe collega’s dat hij even weg moest. Linéa recta reed hij naar de dichtstbijzijnde groothandel om enkele rollen koper te bestellen op naam van een ander bedrijf. De oplettende baliemedewerker vertrouwde het niet en gaf de bestelling niet mee omdat een bestelnummer ontbrak. Hij noteerde het kenteken van de auto welke tezamen met de camerabeelden voldoende bewijs vormde om deze snoeshaan op zijn 2de werkdag op staande voet te ontslaan.

 

2 gouden handen

Bij inspectie van zijn bedrijfsauto vonden wij nog een stapel blanco bestelbonnen met het briefhoofd van zijn vorige werkgever. Vanzelfsprekend hebben wij de fee van het bemiddelingsbureau niet voldaan en zijn vorige werkgever in kennisgesteld van onze bevindingen. Zijn vorige werkgever vatte het karakter van deze man zeer krachtig samen: ‘Zeer jammer. Hij beschikt als servicemonteur over twee gouden handen, maar zijn vingers zijn iets te lang.

 

Natrekken referenties

Wanneer het bemiddelingsbureau (én wij zelf) even de moeite hadden genomen om de referenties na te trekken was ons dit alles bespaard gebleven. Even moest ik denken aan die commercial waarin een uitzendkracht een uitgebreide afscheidsreceptie krijgt aangeboden en als dankwoord uitsprak: “Bedankt, het waren 2 fantastische dagen!”

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.