fbpx
Blog

Gaat 3D-ontwerpen u zelfs nog niet ver genoeg? Microsoft laat met Hololens zien hoe ontwerpen en bouwen ook met hologrammen kan. Hologrammen? Ja. Een hologram is een manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken, met gebruik van een plat vlak in de vorm van een fotografische film of sensor, of een ingegraveerde structuur. Door de afbeelding uit verschillende hoeken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen. Hierbij ontstaat de indruk van een ruimtelijk, driedimensionaal beeld. De bekendste hologrammen staan in onze bankbiljetten. Maar je kunt er dus mee ontwerpen, virtueel door gebouwen heen lopen, en meer.

Het zal nog even duren voordat Jan met de Pet zijn badkamertjes of schachtjes met deze techniek ontwerpt, maar onderstaand filmpje geeft een fraai inkijkje in een mogelijke weg voor de toekomst. Papierloos, deelbaar en integraal.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.