fbpx
Blog
Thermosaurus en de uitstervende radiator

Als ondernemer lees ik enkel doelgericht, maar op vakantie aan het zwembad lees ik alles wat voor handen is.

 

Toevallig viel mijn oog op een artikel in een tijdschrift onder de rubriek ‘gadgets’. Je kent dat wel; twee pagina’s korte artikelen met foto’s over leuke hebbedingetjes, die je zou moeten willen hebben maar eigenlijk niet nodig hebt.

Dit artikeltje ging over een design-radiator in de vorm van een dinosaurus de Thermosaurus genaamd. Voor dinokenners de Thesaurus-rex (T-rex).

 

Radiatoren  

Direct moest ik denken aan het feit dat wij binnen ons bedrijf nog maar nauwelijks radiatoren toepassen. Als afgiftesysteem is de wandradiator de afgelopen 10 jaar ook (bijna) tot een uitgestorven ras gaan behoren en leven we nu in het tijdperk van “de slang”. Enkele radiatormutanten zien het levenslicht waarbij de vraag nog maar is of deze mutaties op de lange duur levensvatbaar blijken te zijn. Ik heb me laten vertellen dat in Nederland alleen al meer dan 90 leveranciers zijn (wellicht ‘waren’ in deze tijd van crisis) van vloerverwarmingsystemen. De vaak wat grotere installatiebedrijven brengen de slangen zelf niet eens meer aan en kopen de systemen inclusief montage in.

 

Wijze raad 

Darwin zij ooit: ”Niet de grootste, niet de slimste, maar de diersoort die zich het beste aanpast overleeft.” Laten we deze wijze raad als installatiebedrijf maar goed in onze oren knopen.

 

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.