fbpx
Blog
Toevallige ontmoetingen II

Tevreden thuiskomst na een weekje zon. De accu staat weer op full power. Bijzonder hoe men hier onder de evenaar hun waar aanprijst, “Best price my friend” nog nooit zoveel vrienden gehad op elke hoek van de straat stonden er wel 5. Ik had zelfs mijn vrouw voor 100 kamelen kunnen verkopen.

 

De crisis was goed te merken, minder toeristen dan anders, dat maakte de meeste verkopers nog opdringender dan wij ze gewoonlijk al ervaren. Er leek geen einde te komen aan de rij van ontelbare shops. Ze verkochten allemaal hetzelfde het onderscheidend vermogen was minimaal. Grofweg waren de shops qua waar in 7 groepen in te delen; kleding, souvenirs, horloges, tassen, sieraden, parfum & kruiden.  Mijn vrouw en dochter beperkten zich, gelukkig, tot de kleding & tassenshops.

Na een uur dit schouwspel te hebben bewonderd kwam ik tot de conclusie dat zij enkel die shops met een bezoek vereerde waar de verkopers het minst opdringerig waren. Zij schreeuwden niet, waren niet handtastelijk, drongen zich niet op, enkel een uitnodigende glimlach gevolgd door een nauwelijks waarneembaar knikje was voldoende om mijn vrouw en dochter te doen besluiten de drempel te doen overstappen om daarna met gevulde handen hun weg te vervolgen naar de volgende glimlach.

 

Een leer voor ons als installatiebedrijf wanneer je dezelfde waar verkoopt als vele andere bedrijven dan zul je het op een andere wijze aan de man moeten brengen. Vaak is minder dan meer.

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.