fbpx
Blog
Verandering van tijd

Zijn het nu tijden van verandering of verandering van tijd? 2015 wordt het jaar van de omslag.

 

Ik heb geen glazen bol, profetische gave of 6de zintuig.  Ik kijk gewoon goed om me heen en zie mensen vanuit alle hoeken en kanten invulling geven aan deze Verandering van Tijd. Het kantelpunt is bereikt. Na de 7 magere jaren (2008-2014) volgen nu de 7 vette jaren. 

Niet zozeer zal ons buikvet in gewicht toenemen maar zullen we onze geest gaan verruimen.

 

Nieuwe bv Nederland

Rond 1875 zijn we een weg opgegaan die nu, na 150 jaar, wordt afgesloten.  Versie 1.9 van  ons landje moeten we loslaten om ruimte te bieden voor nieuwe oplossingen om Versie 2.0 van de b.v. Nederland het licht te kunnen laten zien.

De laatste uitwassen van een overgekapitaliseerde samenleving  spatten uiteen en verdwijnen met het grijs afvalwater zo het doucheputje in om daarna gezuiverd weer te kunnen worden hergebruikt.

 

Herpakken

Ons overgeorganiseerde kikkerlandje is even de weg kwijt. Transitie en bezuinigings-operaties  vragen om creatieve geesten die op lokaal niveau invulling kunnen en willen geven aan deze versie 2.0. Gelukkig dat het koopmanschap in onze collectieve DNA verankerd is en we ons snel zullen herpakken.

 

Zoeken naar verbinding

Hoe versie 2.0 er uit gaat zien weet ik niet.  Verandering van tijd gaat jaren duren. Het vraagt van ons allemaal alertheid, flexibiliteit en zoeken naar de verbinding.  Alleen samen komen we al improviserend tot creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken.

 

Horizon

Voor ons als installatiebranche gloort er licht aan de horizon. Huizenprijzen beginnen licht te stijgen, lage rente, verplicht energielabel per 1-1-2015 en een steeds grotere groep van mensen die versie 1.9. durven los te laten  en weer investeren in hun en onze toekomst.

 

Ik voel me gezegend dat ik hier bij mag zijn.  YES!

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.