fbpx
Blog

De Installatie Vakbeurs Hardenberg; het trefpunt voor Noord-Oost-Nederland, de relatiebeurs pur sang, met haar tradities en ‘apartigheid’. Je vindt het niks, of je accepteert de charme. Ik kom er al zo’n tien jaar met veel plezier, omdat ik ook de eigenaardigheden omarm. Omdat diezelfde tapijttegels het toneel zijn van ontmoetingen, verhalen en ervaringen; want er als er iets is dat je er ongebreideld kunt doen, is netwerken en mensen ontmoeten in de gangpaden. Voor ons een inspiratiebron, een klankbord en van groot belang voor onze rol als uitgeefbedrijf.

Dorpsplein

De Installatie Vakbeurs Hardenberg heeft geen opsmuk. Minder gelikte marketing dan we kennen uit het landelijke en internationale beurslandschap, maar vooral pure praktijk door mensen met passie en verstand van zaken. Niet te veel vergezichten, geen broedplaats van baanbrekende innovatie, maar een dorpsplein van installerend Nederland waar óók mooie dingen gebeuren.

Voornaamste kracht

Vooruit: geen daglicht, de maag kan nog wel eens op de proef gesteld worden, en klimaattechnisch is het geen feest om er een dagdeel in te verpozen. Hardenberg blijft voor mij Hardenberg. En ondanks verwoede impulspogingen door een -mijn bescheiden mening- niet al te levendige elektrohal en een inhoudelijk programma waar bij mijn bezoek niet al te veel belangstelling voor leek te zijn; de vakbeurs blijft drijven op haar voornaamste kracht. Productinformatie kun je googlen -of je volgt onze nieuwsbrief-; de handdruk of de blik in de ogen, de praktijkervaring. Die hoor je het liefst aan den lijve. En daarom ga ik volgend jaar gewoon weer.

Hardenberg, een driedaagse beurs die de Week van de Installateur heet. Dan hebben we dus vier dagen weekend.

Ik maakte op dag 1 dit filmpje

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.