fbpx
Blog

Wat breng ik 2013?

De kerstboom laat zijn naalden vallen, natte vuurwerkresten vervuilen de goot en de glasbakken puilen uit. We mogen weer aan het werk. Wellicht sommige onder u moeten weer.

 

Velen stellen zicht de vraag: Wat brengt 2013 mij? Verdomd weinig ben ik bang wanneer je hierop wacht. Je zult juist jezelf de omgekeerde vraag moeten stellen. Wat breng ik 2013?

Ikzelf ben van nature geneigd om de positieve kant van het leven te zien. Het glas is voor mij altijd half vol. Is het leeg, dan schenk ik het weer vol, want het nut van het staren naar een leeg glas zie ik niet zo. Ik heb namelijk niet zoveel met doemdenkers. En ik heb weer gelijk gekregen want we leven nog.

 

Eerst zien dan pakken 

Voor mij zijn 2 andere zaken in het leven belangrijk: 

1. het zien van kansen 

2. het benutten van kansen.

Dat heeft ook ons bedrijf gebracht tot waar we nu staan.  Je moet iets eerst zien om het te kunnen pakken. Het zien van kansen is de essentie van het hebben van een visie. Zien waar het de komende jaren naar toe gaat en de durf hebben om hier als bedrijf op in te spelen. De groep van mensen die deze klus met u zal moeten klaren moet dan wel de ideale combinatie hebben, en bestaan uit dromers, durvers en doeners.

 

Dromers, durvers, doeners 

Wat er in de toekomst gaat gebeuren met uw bedrijf kan ik niet voorspellen. Waar ik wel in geloof is dat we onze toekomst in eigen hand hebben en wanneer u hier als groep van dromers, durvers en doeners samen aan blijft werken dan moet dat lukken. Maar het dromen, durven en doen moeten we ook binnen onszelf met elkaar verbinden. Want wanneer je een droom hebt en die durft uit te voeren dan word je als vanzelf een doener.

 

Dr. Van Delft 

Een leuk voorbeeld hiervan is wat mij eind 2012 is overkomen. Als kleine jongen droomde ik ervan om ooit in een tv-serie te spelen. Ik hoopte dat ik ooit nog eens gescout zo worden maar naarmate de jaren verstreken liet ik deze droom maar varen. Tot enkele weken geleden. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me als figurant bij een castingbureau aangemeld.

Begin december stond ik in een witte jas met een stethoscoop als doktor op de filmset naast Katja Schuurman en Halina Reijn.  10 uur wachten in een oud en koud ziekenhuis, 30 seconde roem en 25 euro voor de moeite. Waarvan na afloop 20 euro in de parkeerautomaat verdween. Maar de herinnering is onbetaalbaar. Nu maar duimen dat ik er niet wordt uitgeknipt. (maart 2013, Avro, zuster Charlie)

 

Stoute schoenen 

De kleur van de toekomst bepalen we dus zelf wanneer je blijft wachten gebeurt er niks maar wanneer je de stoute schoenen aantrekt, gebeuren er dingen die je nooit had durven dromen. En zo kijk ik ook naar de toekomst van uw bedrijf. Wanneer we ons koppie er bij houden, de stoute schoenen aantrekken en durven aan te pakken ontstaan er mooie dingen, ook in 2013.  

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.