fbpx
Blog

Wij niet sexy?

Wij niet sexy?

Al jaren maken we elkaar wijs dat ons vak niet sexy genoeg is en we daardoor te weinig instroom van jonge mensen hebben. We praten elkaar een collectief minderwaardigheids-complex aan.

 

Wanneer je dit maar vaak genoeg doet dan ga je deze onzin geloven en hier naar handelen. Gebogen staren we dan naar elkaars navel en schudden meewarend ons hoofd. Zie je nou wel het was niks, het is niks en het wordt niks. Andere beroepen zijn veel interessanter dus de jeugd kiest niet voor installatietechniek. Helaas pindakaas.

 

Koeienkont

Wanneer zo’n azijnpisser (excuseer) mijn pad kruist laat ik hem een afbeelding van een koeienkont zien en vraag hem wat hij hier van vindt. Steevast trekt zo’n persoon een vies gezicht. Ik vertel hen dan het verhaal dat er jonge mensen zijn die er een vierjarige universitaire studie voor over hebben om hier hun beroep van de maken.  Dag in dag uit zijn zij als veearts hier mee bezig en dan blijft het niet alleen bij kijken! Hoezo is ons vak niet sexy genoeg! Dít is dan zeker wél sexy…

 

Vertel niet wat we doen, vertel de ander wat je ermee kan doen. We installeren warmte en frisse lucht, brengen licht in de duisternis en ondertussen lossen we energieproblemen op, én verbinden mensen met elkaar. Welke andere branche kan dit vertellen? Nou dan! Misschien hebben we dan niet het meest sexy beroep van de wereld maar wel het mooiste vak van de wereld.

 

Achteruitkijkspiegel

Voor de ontwikkeling van onze branche, ons bedrijf of ons zelf werkt het zeer verfrissend om op gezette tijden ook eens de spreekwoordelijke koe in haar kont te kijken. Elke goede visie vindt haar oorsprong immers in het verleden. Hoe beter je het verleden begrijpt hoe scherper je visie voor de toekomst kan zijn.

 

Stel jezelf de vraag waarom er een achteruitkijkspiegel in een auto zit terwijl je in 99,9% van de tijd enkel vooruit rijdt. Zeker als je van richting wil veranderen voorkomt het gebruik van de achteruitkijk- én buitenspiegels veel ongelukken. Rij voorzichtig denk aan mij.

 

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

6 reacties op “Wij niet sexy?

 1. Jeanne schreef:

  Applaus !!!

 2. Erik schreef:

  geweldige tekst

 3. Peter Meijer schreef:

  Helemaal mee eens!

 4. erwin schreef:

  misschien ben ik dan wel een “domme” installateur maar het woord achteruitkijkspiegel vind ik niet getuigen van slimheid.
  Persoonlijk heb ik nog nooit een vooruitkijkspiegel gezien en een binnen spiegel die hier zeer waarschijnlijk bedoeld wordt in de auto staat net zo naar achteren gericht als een buitenspiegel.
  Sorry ben geen azijnpisser maar erger mij altijd als iemand het woord achteruitkijkspiegel gebruikt.:-)

 5. Marc schreef:

  @Erwin.
  Het woord achteruitkijkspiegel staat toch echt in de dikke van Dale:
  ach·ter·uit·kijk·spie·gel (de; m; meervoud: achteruitkijkspiegels) 
  1 spiegel op auto’s enz. waarin de bestuurder kan zien wat achter hem gebeurt
  Maar wanneer jij hem liever de naam binnenspiegel geeft is dat natuurlijk geen enkel probleem.
  Het belangrijkste is dat de hem goed gebruikt.

 6. Denise schreef:

  Grappig..

  Heel het blogje komt niet eens uit op de titel.
  Jammer.

  Want waarvoor maak je anders zo’n titel.

  Het lijntje wat je trekt is dan ook wel apart.. met een veearts die een universitaire studie ervoor over heeft om in het achtereind van een koe te kruipen tot zn schouder.

  Als ik tussen de regels doorlees komt het als eerst over dat je iemand die een keuze maakt dierenarts te worden het leuk vind om in het achterste van een koe te kruipen! So what?!

  Ieder zn ding in zijn beroep toch.. hoorde laatst van een installateur van jouw bedrijf, dat ie regelmatig zwepen, dildo’s en andere leuke attributen tegenkomt als ie ergens een CV aan het maken is.

  Dus ach.. ieder beroep heeft zn ding toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.