fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 04 – 2020

In deze editie

Het vierde nummer van vakblad Installatie en Sanitair is het ventilatienummer. Deze ligt op vrijdag 19 juni op de mat. Ventileren gaat lang niet meer enkel om frisse lucht. Het gaat om het hele binnenklimaat. Om gezondheid en comfort. Ventilatietechniek speelt een steeds grotere rol in verwarming, in koeling. Met veel aandacht voor die grotere rol en de groei van decentrale technieken. Hoe onderhoud en renoveer je een systeem?

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Vier gasloze smaken

Vier identieke aardgasvrije woningen naast elkaar: elk met een andere duurzame configuratie. Een mooie gelegenheid om te monitoren en te vergelijken.

Twee bronnen, één warmtepomp

Een dubbele nieuwbouwwoning in Tubbergen krijgt zijn warm tapwater, verwarming en passieve koeling van een warmtepomp die zijn energie haalt uit twee verschillende bronnen: een drycooler op het dak en vier lussen in de bodem. Het systeem kiest zelf welke bron het meest efficiënt is.

Wat zijn de trends in meetapparatuur?

Het belang van goede, betrouwbare meetapparatuur wordt alleen maar groter. Want de prestaties van installaties moeten aantoonbaar zijn. Die verantwoordelijkheid vraagt om goede apparatuur. Wat zijn ontwikkelingen op dit gebied? Denk aan loggen, analyses en handige apps. In deze Installatie veel aandacht hiervoor.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Installatie.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Installatie.nl en lees het vakblad online.