Ga naar hoofdinhoud

Het nieuwe beugelen

Het nieuwe beugelen, maar dan net niet. Deze rookgasafvoer zou bij elke bocht op de mof een mooie beugel verdienen. Sterker nog: dat zegt het voorschrift. Maar de mogelijke verzakking van deze afvoer is opgelost door een stukje waslijn vast te maken via vakkundig vastgedraaide oogjes in het dak. De maker zal trots zijn; wij schudden het hoofd.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Het nieuwe beugelen

  • Dat is niet waar, Rogafa zegt tegen mij in de mail, minimaal 1 beugel, dat ik een conflict had met Breman die er een zooitje van maakt

  • Dat is niet waar, Rogafa zegt tegen mij in de mail, minimaal 1 beugel, dat ik een conflict had met Breman die er een zooitje van maakt, en de storm beugel is ook niet aanwezig, wat bij veel schoorstenen is, waar ineens een probleem word van gemaakt, ik krijg bij een combischoorsteen helemaal geen beugel geleverd.

    1. Maarten

      Dan zorg je gewoon zelf voor een beugel. Ik krijg ook geen schroeven meegeleverd, en toch gebruik ik er…
      De gemakzucht en onkunde lijken in opmars. De bedrijven die halfslachtig werk leveren bepalen de prijs. Als installateur kan je dan 3 zaken doen:
      1. meer geld vragen en hopen dat klanten weten waarom. Met het risico van niet, en minder werk. En scheef bekeken worden omdat mensen denken dat jij het geld uit hun zakken slaat
      2. je prijs laten zakken en minder verdienen
      3. Je prijs laten zakken en mee beginnen klooien met de rest en meer verdienen.

  • Marcel

    Wat een discussie, zolang de particulier dit soort materiaal kan kopen blijft het knoeiwerk bestaan. Daar is een oplossing voor maar daar wil onze overheid niet aan want CO slachtoffers moeten er blijven vallen want ander kunnen ze niet door steeds strengere regelgeving het gas uitbannen. Iedereen is verplicht aan de rook melder maar de CO melder blijft vrijwillig???????????????????

  • Inderdaad, wat een discussie. Accutol pakken, oude zelftappers eruit draaien en deze incl de gaten in de rookgasafvoer laten zien. Bij 99 op de 100 kan je daarna gewoon je werk doen. Weet je het beter, onderhoud dan zelf de ketel. Het gaat een keer fout, mij niet bellen.

  • Gerard Huijink

    Laat ik het simpel zeggen.
    De particulier kent de gevaren niet en begrijpt vaak niet waarom het zo duur is, totdat ie in het ziekenhuis ligt. Dood is niet erg , hij of zij weet er dan niks meer van.
    Daarom vind ik het belangrijk dat de overheid daar meer aandacht aan besteed.
    Wij weten het wel.
    Misschien moet bij iedere offerte of afspraak gezegd worden, afvoer vervangen en goed beugelen is verplicht, indien niet , dood of levenslang letsel tot gevolg en geen schadeclaime mogelijk

    Groetjes Gerard

  • E olffers

    Als dir een partelekier gedaan is is het een
    Klojo maar als het door een installatie bedrijf gedaan dan moet de monteur terug naar school gaan en zijn diploma,s inleveren
    En uit het vak gaan

  • Rob

    Als installatiebedrijven €130 per uur vragen voor installatie van een paar beugels, dan “dwing” je de consument om goedkopere oplossingen te gaan zoeken. Ik heb sinds januari een paar klemmen van Ubbink om de moffen van mijn rookgasafvoer zitten (aangebracht tijdens vervanging van gasblok). Werkt ook want buislengtes zijn 20 en 45 cm. Toen ik in juni een onderhoudsmonteur op bezoek kreeg, werd ik letterlijk gechanteerd want hij weigerde onderhoud te plegen (conform contract!) als ik niet akkoord ging met plaatsen van nieuwe beugels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Webinar ventilatielucht-warmtepomp terugkijken

Ventiel met groter debiet voor Jaga-convectoren

Legionellapreventie mag nu ook met chloordioxide

Ketel draagt bij aan waterbesparing

Premium

Utrechtse kerk energetisch opgelapt

De Groot zet overnamereeks voort