fbpx
Nieuws

2021 in vakbladcovers Installatie

Nog een klein jaaroverzichtje: dit waren de covers van Installatie in 2021 die Installatie.nl graag nog een keer met jullie deelt.

Alle nummers van Installatie zijn voor (digitale) abonnees gratis terug te kijken in ons online archief. Losse nummers staan net als onze specials ook in onze webshop. Abonnee worden van Installatie kan via deze link.

Circulariteit

Op de cover van nummer 1 zien jullie Marcel de Graaf van HR Premium Parts. Hij praatte in dit nummer, én in onze Installatie Podcast over het refurbishen van toestelonderdelen en het belang van circulair installeren. Lees dit nummer hier terug. De podcast is hier te beluisteren.

Hybride warmtepomp

Installatie 2 kopte met dé trend van deze tijd: de rol van de hybride warmtepomp. Stijn Otten van HeatTransformers vertelt in dit nummer hoe zijn bedrijf van de cv-ketel/warmtepompcombinatie een businessmodel gemaakt heeft. Ook hiervan is een Installatie Podcast gemaakt.

Tekort aan medewerkers

In nummer 3 van Installatie een long-read over faseovergangsmaterialen. Hierin zijn we gedoken in de eigenschappen, mogelijkheden en beperkingen van PCM’s in de bouw en installatietechniek. Het tekort aan vakmensen in het installatiebedrijf is en blijft een thema dat veelvuldig onze kolommen haalt. In Installatie 4 het verhaal van het Amsterdamse loodgietersbedrijf RéVé. Directeur Dorien de Vries vertelt hier hoe zelf werven en opleiden voor veel installatiebedrijven het middel is om het grote tekort aan medewerkers het hoofd te bieden.

Strategie van installatiebedrijf

In Installatie nummer 5 een grote reportage bij Breman, één van de grotere installatiebedrijven van het land. Het bedrijf positioneert zich in de voorhoede van de energietransitie. René Breman vertelt openhartig over de strategie van de Breman Installatiegroep. Hierover is ook een Installatie Podcast gemaakt. Op de cover van nummer 6 prijkt Bert van Dorp. De directeur van Orange Climate Autarkis vertelt hier over de kansen van thermische opslag.

Energietransitie

Op de cover van nummer 7 een indrukwekkende hijsfoto die genomen is bij de renovatie van een vijftal corporatiewoningen in Loon op Zand, waar de cv-ketel wordt vervangen door een skid met een warmtepomp op propaan. Een project van Hazenberg Bouw. Lees dit nummer hier.

Op de cover van Installatie nummer 8 sleutelt Sander Bos van installatiebedrijf Dick Sjabbens aan de filterinstallatie voor regenwater, waarmee een aantal woningen in het Drentse Frederiksoord voorbereid worden om off-grid te gaan. Lees dit nummer hier.

Eindejaarsquiz

Meer over het installatiejaar 2021 in de Installatie Quiz De winnaars hiervan worden begin januari bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.