Ga naar hoofdinhoud

, ,

De Groot zet overnamereeks voort

De Groot Installatiegroep blijft op overnamepad: het grote familiebedrijf neemt Van den Berg Installateurs en Van den Berg Service en Onderhoud uit Ede over. Bij de twee bv’s van het Edese familiebedrijf werken ruim 60 medewerkers.

Het mkb-bedrijf uit Ede, geleid door Bert Overvest, zocht al langer naar een strategische versterking. De Groot neemt een meerderheidsaandeel in de Gelderse onderneming. De DGA van Van den Berg blijft actief in het bedrijf.

De Groot ziet in de overname van de totaalinstallateur een versterking van de positie in midden-Nederland, met een bedrijf dat qua strategie en cultuur matcht, zegt algemeen directeur Marcel de Groot over de overname. Van den Berg is sterk in de utiliteit, heeft een sterke service en onderhoudstak, en verbetert de landelijke dekking. Van den Berg blijft haar naam behouden, en ook voor de opdrachtgevers verandert er niet veel.

Tien overnames in vijf jaar tijd

Ook versterkt het van oorsprong Drentse familiebedrijf zich nadrukkelijker in midden-Nederland. Eerder al werd Van de Weert Installatietechniek uit Veenendaal overgenomen. De ruim 23 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Een jaar geleden lijfde De Groot MIT Installatietechniek (Almere) en H2O Installatietechniek (Woerden) in.

De Groot Installatiegroep werd in 1965 opgericht door Herman de Groot. Het hoofdkantoor zit in Emmen. Vanuit de ambitie om het grootste familie-installatiebedrijf in Nederland te worden, is De Groot Installatiegroep in 2019 samen met overnamespecialist Marktlink een actieve buy-and-build campagne gestart. Dit is een tiende overname in deze samenwerking. Inmiddels werken er meer dan 900 mensen bij de 22 vestigingen van de installateur, dat hiermee bij de grootste familiebedrijven van het land hoort.

Eén reactie op “De Groot zet overnamereeks voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte