fbpx
Nieuws

Twee overnames vlak voor de bouwvak. Met H2O Installatietechniek (Woerden) en MIT Installatietechniek (Almere) heeft familiebedrijf De Groot Installatiegroep twee bedrijven aan de groep toegevoegd.

Vanuit de ambitie om het grootste familie-installatiebedrijf in Nederland te worden, is De Groot Installatiegroep in 2019 samen met overnamespecialist Marktlink een actieve buy-and-build campagne gestart. H2O Installatietechniek en MIT Installatietechniek zijn de zevende en achtste in een rij.

Top 20

In januari van dit jaar nam De Groot al ETW Breda over en een paar maanden daarvoor Immens Installatietechniek uit Sint-Michielsgestel. Inmiddels bevindt De Groot zich al enkele jaren comfortabel in de top 20 van Nederlandse installatiebedrijven, met (in 2021) een omzet van ruim boven de 100 miljoen euro.

“In de zoektocht naar potentiële bedrijven in de installatietechniek is de culturele match altijd doorslaggevend, maar daarnaast kijken we ook heel strak naar geografische uitbreiding en aanvulling op het dienstenpakket van De Groot Installatiegroep”, vertelt Nick de Man van Marktlink.

Sterk in regio Midden

“Zowel H2O als MIT waren al bekend met De Groot en ze passen allebei perfect in de groeiambities. De eigenaren hadden ieder zo hun eigen overwegingen om hun bedrijf te verkopen. Aansluiten bij een grote groep levert hen op verschillende fronten voordelen op.”

De ruim 15 medewerkers van MIT Installatietechniek worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “MIT Installatietechniek houdt zich bezig met het adviseren, begeleiden en beheren van technische installaties op het gebied van verwarming, klimaatsystemen, sanitair, elektra en service & onderhoud in Midden Nederland. Een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Energietransitie

Bij H2O werken 40 mensen. “H2O kan en wil nog meer betekenen in de energietransitie. H2O is daar ook klaar voor”, zegt Oscar den Boer, oprichter en verkopend aandeelhouder van H2O. “De verwachting is dat H2O de komende jaren zal doorgroeien. Dat vraagt ook van ons als ondernemers iets anders. Dit is de reden dat wij ons aansluiten bij een gerenommeerd familiebedrijf dat daarbij kan helpen. De overname door De Groot maakt voor H2O verdere groei mogelijk.”

H2O is onder meer gespecialiseerd in duurzame renovatie van monumenten. Over één zo’n renovatie, van het oude Dresselhuyspaviljoen, schreef vakblad Installatie eerder een artikel. Dat is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.