fbpx
Nieuws

11 miljoen aan subsidie geclaimd

Warmtepomp actualiteiten op congres

Op dit moment is ruim € 11 miljoen van de € 70 miljoen ISDE-subsidie geclaimd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dat het subsidietraject voor warmtepompen, zonneboilers, pelletketels en biomassa-installaties verzorgt, heeft tot half april van dit jaar 3702 aanvragen ontvangen. Aanvragers zijn de eigenaren van de installaties. Dit kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn.

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die RVO op haar site publiceert. Installateurs kunnen hun klanten helpen bij de aanvraag van de subsidie. Lees daarvoor dit artikel.

Uitputting budget

Er is een situatie mogelijk dat het subsidiebudget voor het jaar opraakt. De aanvrager ontvangt dan een brief waarin  staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd vanwege uitputting van het budget. Vanaf dit moment heeft de aanvrager 12 maanden de tijd om opnieuw uw aanvraag in te dienen. Hierbij kan aanspraak worden gemaakt op het beschikbare budget van het opvolgende jaar. In het Energieakkoord is afgesproken dat de ISDE subsidie de komende vijf jaar wordt verstrekt aan bedrijven en particulieren die investeren in duurzame installatietechniek. Meer informatie over de regeling op deze site.

Op deze plek een overzicht van apparaten waarvoor de subsidie geldt.

1 reactie op “11 miljoen aan subsidie geclaimd

  1. […] biomassa-ketels. Duurzame installaties worden sinds begin dit jaar fors gesubsidieerd via de ISDE-regeling. Bedrijven en particulieren die investeren in deze apparaten kunnen veel geld terug krijgen. Wat […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.