fbpx
Nieuws

Installateur helpende hand bij subsidie

Installateurs kunnen door hun particuliere en zakelijke klanten gemachtigd worden om de populaire ISDE-subsidie, onder meer op warmtepompen, te verzorgen. Let op: de subsidie wordt wel altijd uitgekeerd aan de aanvrager, en kan dus niet als een korting worden meegenomen in de aanschaf.

Met die machtiging, klik hier voor informatie en formulier, kunnen ontwerpende en uitvoerende bedrijven die zich verdiepen in de spelregels en voorwaarden van de subsidieregeling een extra service verlenen aan hun klanten. Dit kan opdrachtgevers een hoop zoekwerk en geregel besparen.

Overzicht toestellen

De ISDE-subsidie, die sinds januari geldt, wordt uitgekeerd aan de eigenaren van de installatie; particulieren en zakelijke gebruikers kunnen voor warmtepompen, biomassa-ketels, pelletkachels en zonneboilers de komende 5 jaar een tegemoetkoming in de investering tegemoet zien. Voor 2016 zit er 70 miljoen euro in de subsidiepot. Hier een overzicht van apparaten (let op: wordt regelmatig aangepast). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de regeling uitvoert, heeft op haar site apparatenlijsten staan. Enkel deze toestellen komen in aanmerking voor deze subsidie. De aanvraag moet ook via de site van RVO gedaan worden.

Handige tools

Leveranciers spelen in op deze ontwikkeling, zo bleek ook op de afgelopen VSK. Zo heeft Rensa als eerste groothandel haar online bestelplatform gekoppeld aan de apparatenlijst. Zo krijgen installateurs bij het vergelijken van toestellen direct inzicht in het mogelijke subsidiebedrag, en wordt de juiste subsidiecode verstrekt. Installateurs kunnen klanten daardoor beter helpen bij de aanvraag voor subsidie.

Informatie en aanvragen

Alle informatie over de ISDE-regeling, de voorwaarden, aanvraagformulieren en lijsten van toestellen die in aanmerking komen, zijn te vinden op de website van RVO.

4 reacties op “Installateur helpende hand bij subsidie

  1. Wyno Peeters schreef:

    Meer informatie over de ISDE subsidie is ook te vinden op:
    http://Www.isde.nl

  2. Theo schreef:

    Hoe moet de subsidie aanvragen als je zelf een systeem samenbouwt. Bijv ca 4 m2 heatpipes Kingspan met een 400 ltr boiler, waarop ook de cv haard aangesloten wordt.

  3. […] De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die RVO op haar site publiceert. Installateurs kunnen hun klanten helpen bij de aanvraag van de subsidie. Lees daarvoor dit artikel. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.