fbpx
Nieuws

1.300 pv-panelen voor Utrechte sportaccomodaties

30 kleine sportaccommodaties in de gemeente Utrecht krijgen in 2016 in totaal 1.300 zonnepanelen. Wethouder Jansen gaf op 18 januari het startsein voor het project met het plaatsen van het eerste paneel op de gymzaal van de Luc Stevensschool aan de Marco Pololaan. Deze gymzaal krijgt in totaal 72 zonnepanelen.

Goede voorbeeld

Wethouder Jansen: “Met het plaatsen van de 1.300 zonnepanelen wordt de eigen behoefte van deze sportaccommodaties aan elektra opgewekt. De gemeente geeft graag het goede voorbeeld door het gemeentelijke vastgoed zo duurzaam als mogelijk te maken.”

CO2-neutraal

Het project is onderdeel van het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed. Zoveel mogelijk gemeentelijke gebouwen worden geisoleerd, de installaties zo zuinig mogelijk afgesteld en duurzame energie opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. De gemeente Utrecht wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Daarvoor moet zoveel mogelijk duurzame energie worden opgewekt. Voor 2020 moet minimaal 10% van de gemeentelijke daken die behoren tot het te verduurzamen deel met zonnepanelen zijn belegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.