fbpx
Nieuws

Nieuwe ketels Atag compacter

Ketelfabrikant Atag Verwarming introduceert op de komende VSK in Utrecht 5 nieuwe toestellen in de nieuwe i-serie. Opvallendste aan de serie: de rvs-warmtewisselaar is compacter, maar levert meer en sneller warmwater.

De i-serie moet op termijn de opvolger worden van de E-serie, meldt Atag Verwarming aan vakblad Installatie en Sanitair. Op dit moment is de E325EC het toestel dat bekend is vanwege haar koppositie in de Consumentenbond-test van verwarmingstoestellen. De testtopper verdwijnt echter pas na herziening van de test.

In juli op de markt

Het nieuwe toestel was in een uitvoering voor de Engelse markt al door vakblad Installatie en Sanitair gespot de afgelopen ISH in Frankfurt, maar komt –omgebouwd naar Nederlandse maatstaven- nu ook naar ons land. De i-serie wordt in juli geïntroduceerd. Dan worden de prijzen ook bekend. Op de VSK, begin februari in Utrecht, krijgen installateurs een preview.

atag iVijf toestellen

De i-serie, een doorontwikkeling van de E-serie, komen in een CW4 en 5 combi-variant op de markt, beide in een uitvoering met en zonder Economizer; de i28C/EC en i36C/EC. De Economizer is een tweede warmtewisselaar die warmte onttrekt uit de rookgassen, waardoor het rendement op het toestel verbetert. Ook verschijnt er een solo-toestel in de serie.

IMG_3584Keukenkastje

Snel en veel warmwater, in een toestel dat in een keukenkastje past. Deze veranderingen dankt het toestel aan een nieuwe wisselaar, die kleiner is dan haar voorganger, maar beter presteert op tapwater. Atag pronkt al jaren met haar eigen wisselaar van hoogwaardig rvs. Door een veranderde constructie en nieuwe techniek in hetzelfde buizenprincipe levert de CW5-variant i36EC 11,5 l/min (60°C). De CW4 variant, de i28EC, ook voorzien van de Economizer levert 8,3 l/min. Verwarmingsvermogen van deze versies is respectievelijk 28,8 en 22,5 kW. De toestellen kunnen bij 80/60°C in laaglast terugmoduleren tot respectievelijk 6,1 en 4,4 kW.

Qua formaat is het toestel minder diep en smaller geworden (44x70x27,5 cm, bxhxd). Hierdoor past het nu ook in een keukenkastje. Andere toestellen van Atag waren gemiddeld genomen altijd forser dan de concurrentie. Het CW5-toestel weegt 36 kg en heeft een vermogensbereik van 5,5 tot 25,5 kW voor verwarming.

E-serie uitgefaseerd

In combinatie met de eigen slimme thermostaat One komt de nieuwe i-serie in aanmerking voor energielabel A+. De E-serie zal op lange termijn uitgefaseerd worden. De A-serie van de ketelfabrikant uit Lichtenvoorde gaat zich langzamerhand steeds meer begeven richting zakelijke markt, meldt Atag Verwarming. In deze serie verschijnt straks ook een Economizer-variant in CW3, 4 en 5.

3 reacties op “Nieuwe ketels Atag compacter

  1. Kiekebos Installatietechniek schreef:

    Grappig dat in artikelen nog over CW waarde wordt gesproken. Ik doe het net zo goed hoor 😉 #wehoudendecwlabelserin 😉

  2. […] in oktober leverbare i36EC van Atag komt in de CW-5 klasse als beste uit de test in de geactualiseerde […]

  3. […] dit najaar in Nederland geïntroduceerd wordt. De Xtreme komt deze zomer op de markt. Ook de nieuwe i-Serie van Atag bevat een variant met de Economizer van eigen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.